moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Märstabor hjälpte dömd brottsling fly – Döms till fängelse

Två märstabor döms till fängelse sedan de hjälpt en brottsling att fly landet.

I väntan på dom från Svea Hovrätt hjälpte två märstabor en man att fly landet, de körde med bil till Amsterdam där den aktuelle mannen sedan flög vidare till Sydamerika. Några dagar efter att märstaborna kommit hem så skärpte hovrätten mannens dom till sex års fängelse, bland annat för vållande till annans död.

Nu har de båda dömts för skyddande av brottsling till åtta månaders fängelse. Märstaborna nekar till brott, de var förvisso med på bilresan men de hävdar att de saknar uppsåt. Händelsen inträffade våren 2019 och märstaborna hävdade att det var en nöjesresa. De säger sig heller inte känt till att mannen var dömd och väntade dom. Märstaborna bekräftar dock att de släppte av mannen vid flygplatsen i Amsterdam.

2020_helsida

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

connys_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

mp_helsida_april
helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

logistik_sigtuna_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

retro_helsida
nationaldag_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

logistik_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nationaldag_out
moderat_outsider
retro_outsider
connys
swedol_outsider
outsider