moderater_pan_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Märstabor hjälpte dömd brottsling fly – Döms till fängelse

Två märstabor döms till fängelse sedan de hjälpt en brottsling att fly landet.

centrum_artikel

I väntan på dom från Svea Hovrätt hjälpte två märstabor en man att fly landet, de körde med bil till Amsterdam där den aktuelle mannen sedan flög vidare till Sydamerika. Några dagar efter att märstaborna kommit hem så skärpte hovrätten mannens dom till sex års fängelse, bland annat för vållande till annans död.

Nu har de båda dömts för skyddande av brottsling till åtta månaders fängelse. Märstaborna nekar till brott, de var förvisso med på bilresan men de hävdar att de saknar uppsåt. Händelsen inträffade våren 2019 och märstaborna hävdade att det var en nöjesresa. De säger sig heller inte känt till att mannen var dömd och väntade dom. Märstaborna bekräftar dock att de släppte av mannen vid flygplatsen i Amsterdam.

2020_helsida
dack-helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

mp_host_helsida
koppar_helsida
helsida_var2021
connys_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

jul2021
oppethus_helsida
julmarknad_helsida
flygskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
flygskolan_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
jul_outsider
dack-outsider
nrh
koppar_outsider
oppethus_outsider
centrum_sommar_out
julmarknad_outsider