center_pan21
Ceremoni under utdelningen av gesäll- och mästarbrevFoto: Hantverkarna Stockholm

Märstabor får gesällbrev

Två märstabor får gesällbrev nästa vecka i Stockholms stadshus.

177 hantverkare inom 37 hantverksyrken får sina gesäll- och mästarbrev i Stockholms stadshus nästa vecka, 3/11. Hantverkarna i Stockholm arrangerar landets största gesäll och mästarbrevsutdelning i Blå hallen. Maria Widman och Paulina Riström från Märsta får gesällbrev. Maria inom fotografyrket och Paulina inom skorstensfejaryrket.

För att bli antagen som gesäll krävs att man genomgått en omfattande teoretisk och praktisk utbildning, ofta inför en granskningsnämnd av erkända experter inom hantverket och man måste också avlägga godkänt gesällprov.
– I en SIFO-undersökning som Hantverkarna Stockholm genomförde under våren 2020 framgick att stockholmarna vill konsumera mer hållbart, men de är osäkra på hur de ska göra. Ett sätt kan vara att anlita lokala hantverkare med gesäll- och mästarbrev. Jag är stolt att få dela ut bevis på alla dessa hantverkares skicklighet, kommenterar Stefan Fritzdorf, ordförande för Hantverkarna Stockholm och kvällens brevutdelare.

dack-helsida
mp_host_helsida
centrum_helsida2020
julmarknad_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
valsta-jul_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
EXTRA

video Här invigs Elgiganten

Näringsliv Elgianten invigdes på onsdag förmiddag: - Det är alltid roligt att vara med på invigningar och se nyetableringar i kommunen, sa Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) som klippte bandet.

jul2021

Arlanda fick hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda prisades för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

valsta_jul_outsider
mp-outsider
stationshusen_out
julmarknad_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
swedol_outsider
jul_outsider