sap_pan
Andie Lahdo, märstabo och VD för ABS WheelsFoto: Pressbild

Märstabon nomineras till Kungens pris

Märstabon och entreprenören Andie Lahdo har nominerats till Kungens pris som Årets nybyggare: - Jag är jätteglad över nomineringen som mottagits och idag har vi förberett med tårta och läsk på huvudkontoret i Arlandastad, säger Lahdo i ett uttalande.

panorama_centrum

Andie Lahdo flydde till Sverige 1985 och efter gymnasiestudier på dåvarande Arlandagymnasiet startade han företag inom verkstads- och däckbranschen. Han uppfann därefter en fälg som han sedermera kom att bygga sitt varumärk kring och företaget ABS Wheels.

Nu har han nominerats till priset Årets nybyggare, ett pris som H.M. Konung Carl XVI Gustaf är beskyddare av. Priset delas ut till företagare med utländsk bakgrund. ABS Wheels fick ett meddelande under onsdagen om nomineringen:
”Stort grattis av nomineringen till Sveriges viktigaste pris. Ett pris med syfte att lyfta fram och hedra duktiga entreprenörer med utländsk bakgrund”

 

SAS säkrar likvida medel

Näringsliv SAS säkrar 700 miljoner dollar från riskkapitalfonder som förvaltas av Apollo Global Management: - Vi är glada att ha säkrat detta finansieringsåtagande från investmentfirman Apollo Global Management efter en omfattande och konkurrensutsatt process, säger styrelseordförande Carsten Dilling.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

helsida_sfs
kso_helsida
pantamera_avc_helsida
social_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

connys_helsida
mote_helsida

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
mote_outsider
mp_outsider2022
sfs_out
connys
centrum_sommar_outsider2022
nrh
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
outsider_social
swedol_outsider
kso-duell_out