centrum_panorama2020
Johanna, 24, bor i MärstaFoto: Facebook

Märstabon Johanna lurades på facebook

Johanna, 24, från Märsta lurades av en facebookbedragare rapporterar Aftonbladet.

centrum_artikel

Aftonbladet skriver på annandagen om Johanna Afzelius som fick en vänförfrågan från någon som hon trodde var sin kollega eftersom profilen hette samma sak, hon godkände och kort därefter kom ett meddelande om att hennes mobilnummer behövdes till en tävling. Därefter kom ett sms med en fyrsiffrig kod för att bekräfta ett köp på 190 kronor, Johanna ger koden till ”kollegan” och då trodde hon att saken var över.

Kort därefter upprepar sig samma mönster men denna gång i Johannas namn, en kompis till henne hörde av sig om att hon skriver exakt samma sak till andra. Efter det är det fler vänner som hör av sig och frågar om hon skaffat sig fler vänner på Facebook. Facebook har underrättats om fake-kontot i Johannas namn där en profil sedan stängdes ner. Hon har inte polisanmält händelsen eftersom pengar ännu inte hade dragits från hennes konto eller debiterats telefonabonnemanget. Hon vill uppmana andra att vara försiktiga och att det är lätt att bli lurad.
– Det är ganska bra gjort för man tror verkligen att det är från ens vänner och det sprider sig fort, säger hon till Aftonbladet.

studeravidare_helsida
defacto_helsida
speedy_helsida
marina_helsida
connys_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

kcbygg_helsida
sommarlov_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

studenten2020_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

sommarlov_outsider
ridskola_2020_outsider
studenten2020_outsider
nrh
studeravidare_outsider
marina_outsider
kcbygg_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider