arlandagk_panorama
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Märstabon gick till attack mot polisen

märsta.nu rapporterade under onsdagen om att en märstabo häktats för mordförsök på Östermalm, nu framkommer det att han attackerat poliser och försökt ta en polismans tjänstevapen.

banner_juni_artikel

Aftonbladet rapporterar om att en man uppträdde våldsamt på Birger Jarlsgatan tidigt på söndag morgon. Efter en dispyt med en taxichaufför ingrep polis för att reda ut diskussionen. I samband med det blev mannen våldsam och en videofilm visar hur mannen brotta med flera poliser, han ska sedan ha försökt ta en polismans tjänstevapen.
– Nej, nej, nej, han ska ta pistolen. Han ska ta pistolen, hörs någon skrika på filmen.

Vittnet som filmande händelsen berättar för Aftonbadet att en av poliserna skriker ”Han tar pistolen, han tar pistolen”:
– Hon börjar skrika att hon tappat den. Han säger att han ska rycka den, gör det men tappar den i samma veva. Så den ligger på marken bara, uppger vittnet för tidningen.

Pistolen hamnar sedan i närheten av ”brottningsplatsen”, flera andra poliser ansluter sen och polisen skingrar några som står nära med batong, den misstänkte märstabon övermannas och hålls sedan fast på marken:
– Det kommer massa andra snutar och klipper på honom och en man bredvid, säger vittnet till Aftonbladet.

Märstabon kunde som märsta.nu rapporterat om häktas för mordförsök. Inga andra personer greps med koppling till den här händelsen
– Nu fortsätter utredningen. Det kommer att bli kompletterande och nya förhör. Åtalstid är satt till två veckor från i går, så får vi se om det blir åtal då eller inte, säger Anita Kjellén, kammaråklagare till Aftonbladet.

Se videon här (Extern länk)

fme_helsida
oppning_helsida
midsommar_valsta_helsida
ica_valsta_choklad
defacto_helsida
colorama_april2
banner_juni_helsida
sbrf_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

sigtunavatten_standard

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

fme_outsider
nrh
sh_oppet
oppning_outsider
colorama_april
sh_bovard_out
defacto_outsider
midsommar_valsta_outsider
sbrf_outsider
ridskola2019_outsider
connys