defacto_pan2020
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Märstabon gick till attack mot polisen

märsta.nu rapporterade under onsdagen om att en märstabo häktats för mordförsök på Östermalm, nu framkommer det att han attackerat poliser och försökt ta en polismans tjänstevapen.

centrum_artikel

Aftonbladet rapporterar om att en man uppträdde våldsamt på Birger Jarlsgatan tidigt på söndag morgon. Efter en dispyt med en taxichaufför ingrep polis för att reda ut diskussionen. I samband med det blev mannen våldsam och en videofilm visar hur mannen brotta med flera poliser, han ska sedan ha försökt ta en polismans tjänstevapen.
– Nej, nej, nej, han ska ta pistolen. Han ska ta pistolen, hörs någon skrika på filmen.

Vittnet som filmande händelsen berättar för Aftonbadet att en av poliserna skriker ”Han tar pistolen, han tar pistolen”:
– Hon börjar skrika att hon tappat den. Han säger att han ska rycka den, gör det men tappar den i samma veva. Så den ligger på marken bara, uppger vittnet för tidningen.

Pistolen hamnar sedan i närheten av ”brottningsplatsen”, flera andra poliser ansluter sen och polisen skingrar några som står nära med batong, den misstänkte märstabon övermannas och hålls sedan fast på marken:
– Det kommer massa andra snutar och klipper på honom och en man bredvid, säger vittnet till Aftonbladet.

Märstabon kunde som märsta.nu rapporterat om häktas för mordförsök. Inga andra personer greps med koppling till den här händelsen
– Nu fortsätter utredningen. Det kommer att bli kompletterande och nya förhör. Åtalstid är satt till två veckor från i går, så får vi se om det blir åtal då eller inte, säger Anita Kjellén, kammaråklagare till Aftonbladet.

Se videon här (Extern länk)

salong_elisabeth_helsida
centrum_helsida2020
speedy_helsida
aretslarling
teatergrillen_helsida
sportlov_sigtuna
happy_homes_mars
2020_helsida
defacto_helsida
sportlov_sigtuna_outsider
teatergrillen_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
nrh