moderaterna_riksdag
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Märstabon gick till attack mot polisen

märsta.nu rapporterade under onsdagen om att en märstabo häktats för mordförsök på Östermalm, nu framkommer det att han attackerat poliser och försökt ta en polismans tjänstevapen.

Aftonbladet rapporterar om att en man uppträdde våldsamt på Birger Jarlsgatan tidigt på söndag morgon. Efter en dispyt med en taxichaufför ingrep polis för att reda ut diskussionen. I samband med det blev mannen våldsam och en videofilm visar hur mannen brotta med flera poliser, han ska sedan ha försökt ta en polismans tjänstevapen.
– Nej, nej, nej, han ska ta pistolen. Han ska ta pistolen, hörs någon skrika på filmen.

Vittnet som filmande händelsen berättar för Aftonbadet att en av poliserna skriker ”Han tar pistolen, han tar pistolen”:
– Hon börjar skrika att hon tappat den. Han säger att han ska rycka den, gör det men tappar den i samma veva. Så den ligger på marken bara, uppger vittnet för tidningen.

Pistolen hamnar sedan i närheten av ”brottningsplatsen”, flera andra poliser ansluter sen och polisen skingrar några som står nära med batong, den misstänkte märstabon övermannas och hålls sedan fast på marken:
– Det kommer massa andra snutar och klipper på honom och en man bredvid, säger vittnet till Aftonbladet.

Märstabon kunde som märsta.nu rapporterat om häktas för mordförsök. Inga andra personer greps med koppling till den här händelsen
– Nu fortsätter utredningen. Det kommer att bli kompletterande och nya förhör. Åtalstid är satt till två veckor från i går, så får vi se om det blir åtal då eller inte, säger Anita Kjellén, kammaråklagare till Aftonbladet.

Se videon här (Extern länk)

connys_helsida

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

2020_helsida
defacto_helsida
valsta-jul_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
mp_host_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

julmarknad_helsida
jul2021

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

stationshusen_out
ridskola_2020_outsider
julmarknad_outsider
valsta_jul_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
swedol_outsider
jul_outsider