dackskiftarna_panorama
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Märstabon gick till attack mot polisen

märsta.nu rapporterade under onsdagen om att en märstabo häktats för mordförsök på Östermalm, nu framkommer det att han attackerat poliser och försökt ta en polismans tjänstevapen.

Aftonbladet rapporterar om att en man uppträdde våldsamt på Birger Jarlsgatan tidigt på söndag morgon. Efter en dispyt med en taxichaufför ingrep polis för att reda ut diskussionen. I samband med det blev mannen våldsam och en videofilm visar hur mannen brotta med flera poliser, han ska sedan ha försökt ta en polismans tjänstevapen.
– Nej, nej, nej, han ska ta pistolen. Han ska ta pistolen, hörs någon skrika på filmen.

Vittnet som filmande händelsen berättar för Aftonbadet att en av poliserna skriker ”Han tar pistolen, han tar pistolen”:
– Hon börjar skrika att hon tappat den. Han säger att han ska rycka den, gör det men tappar den i samma veva. Så den ligger på marken bara, uppger vittnet för tidningen.

Pistolen hamnar sedan i närheten av ”brottningsplatsen”, flera andra poliser ansluter sen och polisen skingrar några som står nära med batong, den misstänkte märstabon övermannas och hålls sedan fast på marken:
– Det kommer massa andra snutar och klipper på honom och en man bredvid, säger vittnet till Aftonbladet.

Märstabon kunde som märsta.nu rapporterat om häktas för mordförsök. Inga andra personer greps med koppling till den här händelsen
– Nu fortsätter utredningen. Det kommer att bli kompletterande och nya förhör. Åtalstid är satt till två veckor från i går, så får vi se om det blir åtal då eller inte, säger Anita Kjellén, kammaråklagare till Aftonbladet.

Se videon här (Extern länk)

fme_oktober

Ökning av arbetsplatsolyckor i kommunne

Nyheter Fackförbundet Byggnads kommer att ge sig ut på en länsomfattande inspektion av byggnadsplatser, detta för att kontrollera så att säkerheten efterlevs. I Kommunen har 16 arbetsplatsolyckor skett bara i år.

defacto_helsida
greeknighthelsida
sigtunavatten_standard

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

happyhomes_2019
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

ica_oktober
dackskiftarna_helsida
centrum_host_helsida
defacto_outsider
greeknight_outsider
connys
colorama_april2
nrh