moderaterna_feb

Märstabon: ”Folk vågar inte gå ut”

SVT har besökt kommunen och gjort flera inslag om otryggheten samt träffat politiker: - Folk vågar inte gå ut, säger Berit Lindberg till SVT.

banner_artikel

Allt fler känner sig otrygga i Sigtuna kommun. SVT har varit i kommunen för att träffa både brottsoffer, boende och politiker.
– Det har blivit värre här med otryggheten. Jag förstår att det blivit en valfråga, säger Berit Lindberg till SVT.

Politikerna är nu också överens om att det är ökad otrygghet i kommunen och det har satsats 20 miljoner kronor på trygghetsskapande åtgärder. Konkreta resultat har ännu inte setts men politikerna anser att det är en signal rapporterar SVT.

En annan som känner sig otrygg är Madeleine Waldemarsson, småbarnsmamma och bor i Märsta. Förklaringen är enligt henne enkel; polisstationen lades ner. Att öppna station igen har varit på tapeten men inget konkret beslut, den öppnade upp i InfraCity en kort tid men numera är närmaste station i Sollentuna.

clasohlson_robot
nationaldag_sigtunakommun
premiar_sportfiske
dackia_2018
vuxenutbildning2
valet2018

uppdaterad (SD)-kritik mot att tillstånd i valrörelsen inte skickats in

Politik De största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna har inte lyckats komma överens om förutsättningarna för valrörelsen och ingen tillståndsansökan har skickats in till polisen enligt Sverigedemokraterna: - Man har inte skött det alls. Ansökningarna har nu försenats beroende på de etablerade maktpartiernas totala misslyckande i ärendet, uppger Nils Persson, vice ordförande i Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Landstinget ska minska rester av läkemedel i Mälaren

Nyheter Varje gång i tar medicin så hamnar det rester från medicinen via vårt kiss och bajs i avlopp och sedan ut i sjöarna. Reningsverken kan inte ta bort alla ämnen helt. Därför har det införts en plan i Stockholms läns landsting som ska implementeras fram till 2021. På den finns en lista med 25 läkemedel som verkar hormonstörande, beteendestörande eller antibiotikaresistensutvecklande i miljön enligt ett pressmeddelande från Centerpartiet.

Äldre får trygghetslinje

Nyheter Äldre i kommunen kommer att få en ringlinje: - Många äldre känner oro för att ramla och bli liggande ensamma i flera dagar och vi är övertygade om att de skulle känna sig tryggare med trygghetsringning, säger Barbro Persson, en av initiativtagarna.

Var noga med badsäkerheten

Nyheter Sommarvärmen kom tidigt i år och snart börjar även Mälarens vatten bli varmt. Men se till att bada säkert uppmanar Brandkåren Attunda.

sigtunavatten_standard
Norra Redovisningshuset
objekt3
outsider_defacto
oppning_sportfiske2
nfc_vinter
veterankraft_standard
objekt2
objekt4
barnnplattan
val2018
vuxentutbildning
standard_ridskola
standard_start
outsider_moderat
connys