moderaterna_tack

Märstabon: ”Folk vågar inte gå ut”

SVT har besökt kommunen och gjort flera inslag om otryggheten samt träffat politiker: - Folk vågar inte gå ut, säger Berit Lindberg till SVT.

Allt fler känner sig otrygga i Sigtuna kommun. SVT har varit i kommunen för att träffa både brottsoffer, boende och politiker.
– Det har blivit värre här med otryggheten. Jag förstår att det blivit en valfråga, säger Berit Lindberg till SVT.

Politikerna är nu också överens om att det är ökad otrygghet i kommunen och det har satsats 20 miljoner kronor på trygghetsskapande åtgärder. Konkreta resultat har ännu inte setts men politikerna anser att det är en signal rapporterar SVT.

En annan som känner sig otrygg är Madeleine Waldemarsson, småbarnsmamma och bor i Märsta. Förklaringen är enligt henne enkel; polisstationen lades ner. Att öppna station igen har varit på tapeten men inget konkret beslut, den öppnade upp i InfraCity en kort tid men numera är närmaste station i Sollentuna.

defacto_banner_sep
valet2018

Holst mest kryssad i kommunens historia

Politik Olov Holst blev det mest kryssade politikern i kommunen med 1646 kryss: - Både kul och hedrande att så många tydligen har förtroende för mig. Men det här är en laginsats av hela moderatgänget som jobbat stenhårt för valsegern, säger Holst till märsta.nu

happy_homes_juli
EXTRA

Stort bråk på Stationsgatan

Blåljus Efter ett bråk på Stationsgatan i natt upprättades flera anmälningar om misshandel: - Alla är misstänkta och målsägande verkar det som, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

valet2018

Bosse kryssade sig in

Politik Bosse Andersson var på plats 15 på Centerpartiets lista men när personrösterna räknats klart fick han över 9 procent av personrösterna och får därmed plats i fullmäktige: - Jag tackar av hela mitt hjärta för det fantastiska stöd jag fått av de som kryssat mig, skriver Bosse i sms till märsta.nu

defacto_host2018
hostfest_centrum
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

sigtunavatten_standard
outsider
connys
sbrf_sep
sportfiske_banner
komvuxq3_4
Norra Redovisningshuset
objekt4
nfc_vinter
objekt2
objekt3