varmedagar_panorama

Märstabon: ”Folk vågar inte gå ut”

SVT har besökt kommunen och gjort flera inslag om otryggheten samt träffat politiker: - Folk vågar inte gå ut, säger Berit Lindberg till SVT.

centrum_tvaar

Allt fler känner sig otrygga i Sigtuna kommun. SVT har varit i kommunen för att träffa både brottsoffer, boende och politiker.
– Det har blivit värre här med otryggheten. Jag förstår att det blivit en valfråga, säger Berit Lindberg till SVT.

Politikerna är nu också överens om att det är ökad otrygghet i kommunen och det har satsats 20 miljoner kronor på trygghetsskapande åtgärder. Konkreta resultat har ännu inte setts men politikerna anser att det är en signal rapporterar SVT.

En annan som känner sig otrygg är Madeleine Waldemarsson, småbarnsmamma och bor i Märsta. Förklaringen är enligt henne enkel; polisstationen lades ner. Att öppna station igen har varit på tapeten men inget konkret beslut, den öppnade upp i InfraCity en kort tid men numera är närmaste station i Sollentuna.

happyhomes_2019
arlandagolf
ridskola_2019_helsida
sigtunavatten_standard
defacto_helsida
icavalsta_semlor
sangensemble
lärarupproret

Trots lärarprotesterna: Vi har inte råd att satsa mer

Nyheter Responsen efter torsdagens lärarprotester lät inte vänta på sig, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) säger till Skolvärlden kommunen inte har råd att satsa mer.

karby_varme1
connys
sh_oppet
bonava_outsider
karby2
extravaganza_outsider
defacto_outsider
ridskola2019_outsider