julbanner

Märstabon: ”Folk vågar inte gå ut”

SVT har besökt kommunen och gjort flera inslag om otryggheten samt träffat politiker: - Folk vågar inte gå ut, säger Berit Lindberg till SVT.

Allt fler känner sig otrygga i Sigtuna kommun. SVT har varit i kommunen för att träffa både brottsoffer, boende och politiker.
– Det har blivit värre här med otryggheten. Jag förstår att det blivit en valfråga, säger Berit Lindberg till SVT.

Politikerna är nu också överens om att det är ökad otrygghet i kommunen och det har satsats 20 miljoner kronor på trygghetsskapande åtgärder. Konkreta resultat har ännu inte setts men politikerna anser att det är en signal rapporterar SVT.

En annan som känner sig otrygg är Madeleine Waldemarsson, småbarnsmamma och bor i Märsta. Förklaringen är enligt henne enkel; polisstationen lades ner. Att öppna station igen har varit på tapeten men inget konkret beslut, den öppnade upp i InfraCity en kort tid men numera är närmaste station i Sollentuna.

icavalsta_julbanner
fme_jul
happy_homes_juli
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

defacto_host2018
julbanner2
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

lager_bilnet
sigtuna_funkis
sportfiskebanner2
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

komvuxq3_4
colorama_vinter
objekt2
outsider
funkis_2
nrh_lania
connys
vanster_jul
sigtunavatten_standard
objekt4
objekt3