center_pan21
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Märstabo stal från gymmedlemmar

Två märstabor tecknade gymkort för att direkt bege sig till en av kedjans anläggningar för att stjäla medlemmars tillhörigheter från skåp.

centrum_artikel

Två märstabor tecknade ett gymkort på en riksomfattande gymkedja i Stockholm. De tecknade vid en av anläggningarna och kort därpå överlämnade ena märstabon kortet till en annan kvinnlig märstabo som begav sig till en helt annan anläggning några kilometer ifrån.

Väl där tog hon sig in i omklädningsrum och knipsade upp skåp med bultsax. Hon stal sedan id-handlingar, telefoner och andra värdesaker från gymmet. Med ett ID-kort fick hon ut 4000 kronor från en bank och gjorde diverse småköp under 200 kronor med kreditkort eftersom man kunde ”blippa” köpen. På väg från gymmet till tåget för att åka hem gick hon in i en exklusiv väskbutik och stal en väska.

De båda kunde gripas innan de åkte hem med tåget då polis snabbt pejlat en av de stulna telefonerna. I samband med gripandet låg allt stöldgods i väskan samt avtalet med gymkedjan. Kvinnan har i förhör och rättegång erkänt brotten. Hon anses vara den drivande bakom stölderna och döms till fängelse i sex månader för stöld, ringa narkotikabrott, bedrägeri, ringa bedrägeri och narkotikabrott, mannen döms till villkorlig dom.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

bostad_helsida
dack-helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

helsida_var2021
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

2020_helsida
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Covidfallen sjunker

Nyheter Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
mp-outsider
connys
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_out