defacto_pan2020
Ola Jennersten i mitten fick pris av kungen tillsammans med Tom Svensson, Fjällbacka. Foto: Pressbild/WWF

Märstabo prisad av kungen

Ola Jennersten från Märsta prisades av Kungen i samband med att WWF:s utmärkelse Årets Pandabok 2017 delades ut.

centrum_artikel

Ola Jennersten är zooekolog och fotograf, tillsammans med Tom Svensson, Fjällbacka, fick han priset Årets Pandabok för boken ”Vid vägs ände” som är en skildring av tjuvjakt och arbetet för världens flaggskeppsarter. Tillsammans har de rest jorden runt för att skildra tjuvjakten på elefantyre. Enligt ett pressmeddelande från WWF inger Vid vägs ände ändå framtidshopp trots att 35 000 elefanter skjuts årligen i Afrika.

Ola och Tom har trots hög risk att ertappas fullföljt sitt arbete och en del av bilderna i boken har tagits med dold kamera.
– Vi har varit i områden där noshörningar och elefanter tjuvskjuts men också försvaras med livet som insats. I Kenya och Sydafrika har vi träffat specialutbildade parkvakter som tvingas vara fullt beväpnade för att utföra sitt arbete. Det handlar om hängivenhet och kärlek till djur och natur. Det handlar om hur alla från parkvakter till storpolitiker nu samlar sig för att rädda jordens mest karismatiska arter för framtiden, berättar Ola Jennersten.

Förra veckan fick de sitt pris utdelat av Kungen. Juryns motivering lyder:
”Sällan ser vi en bok som berör så starkt. Här möter vi hjältarna som kämpar för att elefanter, noshörningar och tigrar ska överleva vår tid. Upphovsmännen tar med oss i världar vi inte sett förut, där horn och betar och tigerskelett bjuds ut för stora pengar – men också till fantastiska vildmarksområden där effektivt naturvårdsarbete satt stopp för tjuvjakten.”

defacto_helsida
ridskola2020_helsida
dackskiftarna_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
sigtunastad_helsida
vardcentral_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
connys
sigtunastad_outsider
nrh
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider