moderaterna_riksdag
Foto: Riksbanken

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

centrum_artikel

Fakturor från Märstabons företag på Cypern betalades till en bank i Luxemburg och sedan vidare till de två andra som nu dömts i härvan. Brotten begicks under 2012 och under den perioden var märstabon aktiv inom ett politiskt parti.. Han har för några år sedan även dömts för ett annat ekobrott. Det var dock flera år sedan han lämnade politiken helt vad märsta.nu erfar.

Mannen döms till villkorlig dom och dagsböter på totalt 22 500 kronor. Han ska även betala delar av sitt försvar som uppgår till 150 000 kronor. Enligt domen medger han omständigheter om att jobb utförts och fakturerats men förnekar uppsåt om brott.

Ett avancerat skatteupplägg användes av märstabon och två andra personer i stockkholmsområdet för att undvika beskattning i Sverige. Via bolag i Cypern undvek man både arbetsgivaravgifter och moms för tjänster som utfördes i Sverige.

handbollsskola
mod_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
swedol_outsider
connys
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider