defacto_panorama
Här grips märstabon efter en stor polisinsatsFoto: Privat
Piketstyrkan slog till mot lägenheten i Upplands-BroFoto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Märstabo misstänks för kidnappning

En 20-årig märstabo sitter häktad misstänkt för att ha hållit en man fången i flera dygn. – Jag kommenterar ingenting om utredningsläget, men två personer sitter häktade för människorov, säger åklagaren Ewa Tvengström.

Det var den 12 oktober som tungt beväpnad polis slog till mot en lägenhet i Upplands-Bro. Två 20-åringar, en kvinna och en man, greps av polis. Mannen är hemmahörande i Märsta och häktades tillsammans med kvinnan misstänkt för att ha kidnappat en 22-årig man, enligt uppgifter till märsta.nu.
– Det enda jag kan säga att två personer sitter häktade sedan lördags för människorov, de är misstänkta på sannolika skäl, säger Ewa Tvengström, kammaråklagare vid Norrortsåklagarkammare.

Brotten ägt rum i Sundsvall och Upplands-Bro
Hon bekräftar att målsägande inte längre saknas, men är i övrigt väldigt förtegen om omständigheterna. Enligt tingsrättens handlingar ska brottet begåtts ”under tiden den 10 till den 12 oktober 2017 i bland annat Bro, Upplands-Bro kommun och Sundsvall”.
– Vad gäller själva innehållet och detaljer om utredningen så säger jag ingenting i nuläget, säger Ewa Tvengström.

vuxenutbildning2
happy_homes_juli
steningeslottsommar
sap_valet2018
socialutmarkelse

Kommunen hjälper till med foder

Notiser Kommunen kommer att samordna insatser så att lantbrukare i kommunen kan få foder: - Vi sätter in de resurser vi kan för att så långt det är möjligt försöka hjälpa djurhållarna undvika att tvingas nödslakta sina djur. Situationen är oerhört allvarlig och därför sätter vi in konkreta åtgärder för att hjälpa till, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Max får hjärtstartare

Notiser Max i Märsta får hjärtstartare installerad: - Som rikstäckande restaurangkedja har vi på MAX ett stort ansvar. Inte bara gentemot våra gäster utan också våra medarbetare. Genom att installera hjärtstartare och utbilda medarbetare är vi bättre rustade att hjälpa till vid nödlägen, säger Charlotte Zetterlund, personalchef på MAX Burgers.

yearlingsales
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
veterankraft_standard
sap_outsider
connys
outsider_moderat
sigtunavatten_standard
objekt2
nfc_vinter
objekt4
val2018
forskontor
objekt3