centrum_standard
Här grips märstabon efter en stor polisinsatsFoto: Privat
Piketstyrkan slog till mot lägenheten i Upplands-BroFoto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Märstabo misstänks för kidnappning

En 20-årig märstabo sitter häktad misstänkt för att ha hållit en man fången i flera dygn. – Jag kommenterar ingenting om utredningsläget, men två personer sitter häktade för människorov, säger åklagaren Ewa Tvengström.

centrum_standard

Det var den 12 oktober som tungt beväpnad polis slog till mot en lägenhet i Upplands-Bro. Två 20-åringar, en kvinna och en man, greps av polis. Mannen är hemmahörande i Märsta och häktades tillsammans med kvinnan misstänkt för att ha kidnappat en 22-årig man, enligt uppgifter till märsta.nu.
– Det enda jag kan säga att två personer sitter häktade sedan lördags för människorov, de är misstänkta på sannolika skäl, säger Ewa Tvengström, kammaråklagare vid Norrortsåklagarkammare.

Brotten ägt rum i Sundsvall och Upplands-Bro
Hon bekräftar att målsägande inte längre saknas, men är i övrigt väldigt förtegen om omständigheterna. Enligt tingsrättens handlingar ska brottet begåtts ”under tiden den 10 till den 12 oktober 2017 i bland annat Bro, Upplands-Bro kommun och Sundsvall”.
– Vad gäller själva innehållet och detaljer om utredningen så säger jag ingenting i nuläget, säger Ewa Tvengström.

Spårspring orsakar problem i pendeltågstrafiken

Nyheter Spårspring är ett stort problem i pendeltågstrafiken, därför vill trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) att det vidtas åtgärder mot det: - Det här slår sönder människor vardag, säger han till Stockholmdirekt.

magget_dejt

Fritidsbarn får besök av Naturskolan

Nyheter Alla kommunala fritids kommer under 2018 att få besök av Naturfritids från Naturskolan i Rävsta: - Naturfritids är en del av flera satsningar som kommer att göras i arbetet med att utveckla fritidshemmen, säger Cecilia Meijer, utvecklingsledare för grundskolan i Sigtuna kommun.

happy_homes_sommar

Tyck till om framtidens polis

Nyheter Polisen går ut med en bred medborgarundersökning om hur invånare vill ha det i sitt området:- Medborgardialogen bidrar till en fördjupad lokal lägesbild och blir ett komplement till den information och de prognoser vi redan har, säger Dan Eliasson, rikspolischef.

forskontor
kulturklapp
defacto_panorama_boka_mote

Långt fängelsestraff i smuggelärende

Nyheter En man från Storbritannien som i december försökte smuggla in en stor mängd narkotikaklassad läkemedel via Arlanda döms till fem års fängelse för grovt narkotikabrott.

EXTRA

Grannsamverkarna: Misslyckade inbrott ökade

Nyheter Samtidigt som bostadsinbrotten ökade i Sigtuna kommun var det också allt fler misslyckade inbrott enligt Grannsamverkan i Sigtuna kommun: - Man skulle kunna uttrycka det sistnämnda som att inbrottstjuvarna misslyckades i mycket större utsträckning 2017 än 2016, Grannsamverkans ordförande David Lundqvist i mail till redaktionen.

pendelkaoset

Landstinget: Spiken i kistan för skipstop

Politik Det kommer att slås en spik i kistan för skiptsop, det beskedet ger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) till märsta.nu: - Målet var att förkorta restiderna och minska trängseln. Tvärtom hörs vittnesmål om att problemen har varit fortsatt stora. Därför har vi föreslagit att SL ska återgå till tidtabeller utan snabbtåg längs med Ostkustbanan, meddelar trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) stab till märsta.nu

Fler bostäder på andrahandsmarknaden

Bostad Andrahandshyrorna i kommunen har ökat kraftigt på fem år, från 5700 till 7200 kronor i månaden. Samtidigt är det också fler objekt ute, både lägenheter och villor/radhus.

Festspecialisten – Standard
objekt3
objekt2
Norra Redovisningshuset
standard_ridskola
objekt4
standard
oppethus
biokalla_dec
nfc_vinter
vinterstudiobf
connys
objekt1