defacto_skor
Här grips märstabon efter en stor polisinsatsFoto: Privat
Piketstyrkan slog till mot lägenheten i Upplands-BroFoto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Märstabo misstänks för kidnappning

En 20-årig märstabo sitter häktad misstänkt för att ha hållit en man fången i flera dygn. – Jag kommenterar ingenting om utredningsläget, men två personer sitter häktade för människorov, säger åklagaren Ewa Tvengström.

banner_artikel

Det var den 12 oktober som tungt beväpnad polis slog till mot en lägenhet i Upplands-Bro. Två 20-åringar, en kvinna och en man, greps av polis. Mannen är hemmahörande i Märsta och häktades tillsammans med kvinnan misstänkt för att ha kidnappat en 22-årig man, enligt uppgifter till märsta.nu.
– Det enda jag kan säga att två personer sitter häktade sedan lördags för människorov, de är misstänkta på sannolika skäl, säger Ewa Tvengström, kammaråklagare vid Norrortsåklagarkammare.

Brotten ägt rum i Sundsvall och Upplands-Bro
Hon bekräftar att målsägande inte längre saknas, men är i övrigt väldigt förtegen om omständigheterna. Enligt tingsrättens handlingar ska brottet begåtts ”under tiden den 10 till den 12 oktober 2017 i bland annat Bro, Upplands-Bro kommun och Sundsvall”.
– Vad gäller själva innehållet och detaljer om utredningen så säger jag ingenting i nuläget, säger Ewa Tvengström.

center_banner2
varen2018

Känslan av otrygghet ökar

Nyheter I Länsstyrelsens medborgarundersökning framgår generellt att allt fler känner sig otrygga i länet. 100 personer från kommunen deltog i undersökningen och nästan hälften kände sig otrygga.

februari
dackia_2018
forskontor

Nya seniorbostäder byggs i Sigtuna

Bostad Intresset för seniorbostäder i Sigtuna anses vara stort och Riksbggen lanserar nu försäljning av 40 lägenheter i Ragvaldsbo intill nya Sigtuna stadsängar.

Här är årets pedagoger

Nyheter Sex pedagoger vid olika skolor i kommunen har utsetts till Årets pedagog: - Pristagarna är riktiga hjältar! De är alla besjälade av sina uppdrag och gör allt i sin makt för att skapa de bästa förutsättningarna för våra barn och unga i Sigtuna kommun, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Spelade bort dagskassor från kiosk

Nyheter En 31-årig man som jobbade på en kiosk på Arlanda stal hela dagskassan istället för att banka den och har nu åtalats för grov stöld. Anledningen var att han skulle spela: - Jag spelar på allt möjligt som går att spela på, sa mannen i förhör.

veterankraft_standard
nfc_vinter
objekt2
standard_ridskola
outsider_defacto
standard_start
objekt4
connys
objekt3
sigtunavatten_standard
matcher_skanela
val2018
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset