moderaterna_tack
Här grips märstabon efter en stor polisinsatsFoto: Privat
Piketstyrkan slog till mot lägenheten i Upplands-BroFoto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Märstabo misstänks för kidnappning

En 20-årig märstabo sitter häktad misstänkt för att ha hållit en man fången i flera dygn. – Jag kommenterar ingenting om utredningsläget, men två personer sitter häktade för människorov, säger åklagaren Ewa Tvengström.

Det var den 12 oktober som tungt beväpnad polis slog till mot en lägenhet i Upplands-Bro. Två 20-åringar, en kvinna och en man, greps av polis. Mannen är hemmahörande i Märsta och häktades tillsammans med kvinnan misstänkt för att ha kidnappat en 22-årig man, enligt uppgifter till märsta.nu.
– Det enda jag kan säga att två personer sitter häktade sedan lördags för människorov, de är misstänkta på sannolika skäl, säger Ewa Tvengström, kammaråklagare vid Norrortsåklagarkammare.

Brotten ägt rum i Sundsvall och Upplands-Bro
Hon bekräftar att målsägande inte längre saknas, men är i övrigt väldigt förtegen om omständigheterna. Enligt tingsrättens handlingar ska brottet begåtts ”under tiden den 10 till den 12 oktober 2017 i bland annat Bro, Upplands-Bro kommun och Sundsvall”.
– Vad gäller själva innehållet och detaljer om utredningen så säger jag ingenting i nuläget, säger Ewa Tvengström.

defacto_banner_sep
valet2018

Holst mest kryssad i kommunens historia

Politik Olov Holst blev det mest kryssade politikern i kommunen med 1646 kryss: - Både kul och hedrande att så många tydligen har förtroende för mig. Men det här är en laginsats av hela moderatgänget som jobbat stenhårt för valsegern, säger Holst till märsta.nu

defacto_host2018
EXTRA

Stort bråk på Stationsgatan

Blåljus Efter ett bråk på Stationsgatan i natt upprättades flera anmälningar om misshandel: - Alla är misstänkta och målsägande verkar det som, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

valet2018

Bosse kryssade sig in

Politik Bosse Andersson var på plats 15 på Centerpartiets lista men när personrösterna räknats klart fick han över 9 procent av personrösterna och får därmed plats i fullmäktige: - Jag tackar av hela mitt hjärta för det fantastiska stöd jag fått av de som kryssat mig, skriver Bosse i sms till märsta.nu

hostfest_centrum
happy_homes_juli
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

objekt2
objekt4
objekt3
sbrf_sep
Norra Redovisningshuset
outsider
sportfiske_banner
nfc_vinter
sigtunavatten_standard
connys
komvuxq3_4