moderaterna_feb
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Märstabo misshandlade man med alzheimers

En märstabo har av Solna tingsrätt dömts till villkorlig dom för att ha misshandlat en person med alzheimers.

Den 50-årige märstabon arbetade som vårdare i Bromma när han ombads besöka en brukare med alzheimers. Enligt märstabon ska brukaren ha blivit aggressiv och rivit sönder hans skjorta bland annat, märstabon knuffade då bort brukaren. Men vittnen ska ha hört ljud från lägenheten och på gården sett hur märstabon utdelade ett knytnävsslag mot brukaren som är 66 år gammal. Enligt Solna tingsrätt anser man det bevisat att märstabon gjort sig skyldig till misshandel och han döms till villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar. Brukaren ska också få skadestånd av märstabon på 5000 kronor.

uppdaterad Nya riktlinjer ska minska risk för korruption

Nyheter I samband med kommunfullmäktige på torsdagskvällen fattades beslut om att anta riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal, något som har direkt koppling till det som framkom i samband med Uppdrag gransknings avslöjande i Sigtuna kommun förra våren.

forskontor
foretagarlunch
EXTRA

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

Nyheter En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

aretsforetag

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

februari

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

nfc_vinter
matcher_skanela
standard
Norra Redovisningshuset
veterankraft_standard
standard_ridskola
standard_start
sangensemble
objekt2
Festspecialisten – Standard
objekt3
objekt4
sigtunavatten_standard
vuxentutbildning
outsider_defacto