varumarke_defacto_sommar
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Märstabo misshandlade man med alzheimers

En märstabo har av Solna tingsrätt dömts till villkorlig dom för att ha misshandlat en person med alzheimers.

marstac_aug

Den 50-årige märstabon arbetade som vårdare i Bromma när han ombads besöka en brukare med alzheimers. Enligt märstabon ska brukaren ha blivit aggressiv och rivit sönder hans skjorta bland annat, märstabon knuffade då bort brukaren. Men vittnen ska ha hört ljud från lägenheten och på gården sett hur märstabon utdelade ett knytnävsslag mot brukaren som är 66 år gammal. Enligt Solna tingsrätt anser man det bevisat att märstabon gjort sig skyldig till misshandel och han döms till villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar. Brukaren ska också få skadestånd av märstabon på 5000 kronor.

forskontor

Större gösar i Mälaren

Nyheter Fler och större gösar fisks upp från Mälaren: - Alla fiskevårdande åtgärder med små medel ger ju reslutat. Det här var ett liten åtgärd som gett enormt gensvar, säger yrkesfiskaren Per Vidlund till SVT.

extra

Ökning av villainbrott i kommunen

Nyheter Villainbrotten i kommunen ökade med 66 procent det senaste året, det visar siffror från Villaägarnas Riksförbund: - Att internationella ligor etablerar sig i Sverige är en oroande utveckling. Regeringen och polisen måste prioritera att vända inbrottstrenden varaktigt, säger Lena Södersten, förbundsjurist på Villaägarnas Riksförbund i ett pressmeddelande.

happy_homes_sommar
defacto_panorama_boka_mote
extra

Märstabo misstänks för kidnappning

Nyheter En 20-årig märstabo sitter häktad misstänkt för att ha hållit en man fången i flera dygn. – Jag kommenterar ingenting om utredningsläget, men två personer sitter häktade för människorov, säger åklagaren Ewa Tvengström.

extra

Flest politikeravhopp i Sigtuna

Politik Sigtuna kommun är den kommun där flest folkvalda hoppat av sitt uppdrag rapporterar P4 Stockholm: - Jag gick in i den berömda väggen till slut. Jag ska inte säga att det var bara politiken som gjorde det, utan det är alltid många bäckar små, säger moderatpolitikern Maria Rosén.

Satsning på hälsoinformatörer ska förebygga sjukdomar bland kommuninvånare

Nyheter Satsningen på hälsoinformatörer i kommunen går vidare och nu hr 16 personer rekryterats: - Förhoppningen är att hälsoinformatörerna blir en permanent och naturlig del i kommunens hälsofrämjande arbete precis som den har blivit i Botkyrka, säger Kerstin Alksten, utvecklingsstrateg i Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

Uppdrag Granskning i Märsta

(S): Inga fel om Bure Äng

Politik Soppan kring markanvisningen av Bure Äng till Sigtuna Bo AB går vidare. Socialdemokraterna hävdar allt jämt att inget fel begåtts medan Moderaterna vidhåller att den dåvarande socialdemokratiska ledningen lovat företaget exklusivitet på marken.

lillabjorn5
connys
sbrf2
korpentraning
standard
Festspecialisten – Standard
Norra Redovisningshuset
lions_standard
cricketklubben
korsbarsvagen1
borg
Frisyr – Standard
matcher_skanela
standard
standard_ridskola
dogranch
oriongatan174