julhandel
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Märstabo misshandlade man med alzheimers

En märstabo har av Solna tingsrätt dömts till villkorlig dom för att ha misshandlat en person med alzheimers.

marstac_aug

Den 50-årige märstabon arbetade som vårdare i Bromma när han ombads besöka en brukare med alzheimers. Enligt märstabon ska brukaren ha blivit aggressiv och rivit sönder hans skjorta bland annat, märstabon knuffade då bort brukaren. Men vittnen ska ha hört ljud från lägenheten och på gården sett hur märstabon utdelade ett knytnävsslag mot brukaren som är 66 år gammal. Enligt Solna tingsrätt anser man det bevisat att märstabon gjort sig skyldig till misshandel och han döms till villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar. Brukaren ska också få skadestånd av märstabon på 5000 kronor.

magget_dejt
valet2018

Bergqvist löfte: Ska göra mitt bästa

Politik Pernilla Bergqvist toppar för första gången listan för Liberalerna och går in i valet 2018 som affischnamn: - Jag har lovat mig själv och alla invånare att göra mitt allra bästa för alla invånare, stora som små. Det är inget svårt löfte eftersom jag älskar den här kommunen av hela mitt hjärta, säger Pernilla till märsta.nu

defacto_panorama_boka_mote
forskontor
happy_homes_sommar
farbrorbla_host2017
mordet i bromma

Märstabor fortsatt häktade

Nyheter Tre män, samtliga från Märsta sitter fortfarande häktade för mordet på en gängmedlem från Bredängsnätverket i Bromma 20:e november: - Vi kan dra slutsatsen att de som är involverade i kriminella gängkonflikter passerat en allvarlig gräns. Total hänsynslöshet råder kring de konsekvenser det man gör kan få, säger Christer Axling, gruppchef på Grova Brott i Stockholm till Dagens Nyheter.

Sexuella trakasserier i kommunhuset

Nyheter Ett ärende gällande sexuella trakasserier finns i Sigtuna kommun rapporterar Dagens Nyheter: - Sexuella trakasserier anmäls annars väldigt sällan. Vissa viftar bara bort om de får en klapp i ändan medan andra upplever starkt obehag. Nu har vi uppdaterat våra rutiner kring sexuella trakasserier och ska lägga ut dem på vårt intranät, säger Bengt Palmgren, HR-chef i Sigtuna kommun, till DN.

agy2
solrosvagen28
vidargatan7
borg
matcher_skanela
lindvagen27
slutstation
jul2018
cricketklubben
yrkesutbildningen
blackfriday
connys
julgranshamtning
lions_standard
frisyr2018
colorama_jan
nfc_vinter
jul2018
Norra Redovisningshuset
vanster_mote