centrum_jul_panorama
Foto: Pressbild/ABS Wheels

Märstabo kuggade uppkörning-Spottade på trafikinspektör

En märstabo som misslyckades på uppkörningen blev förbannad på trafikinspektören och både svor samt spottade på henne.

defacto_jul_artikel

Händelsen inträffade i juni 2018 då märstabon som då bodde i Väsby misslyckades på en uppkörning. Han förolämpade trafikinspektören grovt och spottade på hennes vad. Trafikinspektören uppgav i rätten att händelsen var det värsta hon varit med om under hennes 20 år inom yrket.
– Jag har varit med om att folk blir arga, men spottad på var över gränsen, sa hon.

Mannen förnekade brott och sa att han svor åt sig själv på finska men att det inte var riktat mot henne, han medgav även att han spottade ner i marken som han brukar göra när han är utomhus ibland. Men han är säker på att loskan inte träffade henne. En kollega till trafikinspektören uppfattade dock händelsen och rätten fäster stor vikt i att båda personernas utsago var trovärdiga.

Märstabon som är i 25-årsåldern döms till dagsböter på totalt 7200 kronor, han döms för förgripelse mot tjänsteman.

centrum_jul_helsida
colorama_jul

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

ica_oktober
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

fme_oktober

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

defacto_jul
julbord_helsida
greeknighthelsida
tp_outsider
connys
trainingpartner_jobb_outsider
nrh
greeknight_outsider
julbord