defacto_pan2020
Märstabon var med och plockade ut 15 000 kronor från ett konto i Nordea.Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Märstabo inblandad i omfattande bedrägerihärva

En märstabo döms för inblandning i ett omfattande mål rörande bank id-bedrägerier och kortbedrägerier.

centrum_artikel

I ett omfattande mål i Malmö tingsrätt döms ett antal personer för bedrägerier kring bank id. Huvudmännen ska ha haft flera sk målvakter runt om i landet som plockade ut pengar från andras konton. En av de döma är en 21-årig märstabo. Hon fick pengar insatt på sitt konto via bedrägerierna och plockade sedan ut dem. Hon uppgav till sitt försvar att hon inte visste att pengarna kom från brott.

Märstabon fick 15 000 kronor insatt på sitt konto, hon plockade ut 13 500 kronor av dessa som hon sedan överlämnade till en annan person, 1500 kronor var alltså ersättningen för medverkan i bedrägeriet. Hon döms nu för penningtvättsbrott till villkorlog dom och dagsböter på 2000 kronor, hon ska även betala 15 000 kronor i skadestånd till Nordea tillsammans med en annan person.

stottasigtuna_helsida
speedy_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

sommarlov_helsida
defacto_helsida
marina_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

happy_homes_mars
connys_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

valvet_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

studeravidare_helsida
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
studeravidare_outsider
marina_outsider
nrh
studenten2020_outsider
valvet_outsider
sommarlov_outsider
speedy_outsider
stottasigtuna_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider