arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Märstabo hotade döda poliser-Utvisas

Märstabon som försökte ta pistol från en polis döms till fyra års fängelse för flera brott och därefter utvisning.

centrum_pask

märsta.nu rapporterade tidigare i år att en man från Märsta åtalats för att hotat döda poliser på Stureplan. Han häktades först för mordförsök men när åtal väcktes ändrades rubriceringen.
– Jag ska döda dig, jag ska döda er, jag ska döda alla, ska mannen ha sagt enligt en av poliserna.

Han hamnade i dispyt med en taxichaufför och misshandlade sedan denne. Därefter hamnade i handgemäng med poliser i samband med att de skulle gripa honom. Ett flertal poliser försökte få kontroll över honom, i samband med det försökte han komma åt en gravid poliskvinnas vapen. Han döms nu för misshandel, rån, försök till rån, grovt hot mot tjänsteman och brott mot knivlagen till fyra års fängelse och utvisning. Han förbjuds att återvända till Sverige innan 2029.

ica_pask
valsta_utveckling

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

centrum_pask_helsida
happyhomes_2019

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

sigtunavatten_standard

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

logistik_utbildning
defacto_helsida

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

colorama_april2

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

fme_helsida

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

sh_oppet
valsta_utveckling_2
bonava_outsider
defacto_outsider
colorama_april
fme_outsider
sigtunavatten_outsider
ridskola2019_outsider