sommar
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Märstabo häktas för grov misshandel i Väsby

En man attackerades med kniv i Väsby av två personer i mitten av mars, nu har en misstänkt som bor i Märsta häktats på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

I mitten av mars attackerade två personer en man i Runby, mannen ådrog sig skadorna i samband med ett bråk rapporterade Expressen om händelsen.
– En person ska ha fått stickskador efter någon form av bråk på platsen. Två personer lämnade platsen. Vi var där med flera patruller och inledde förundersökning om grov misshandel, sa Åsa Wallentin vid Polisen ledningscentral till tidningen.

Häktningsförhandlingen hölls förra veckan och den misstänkte märstabon som är i äldre tonåren motsatte sig häktningen. Det slutade med att domaren gick på åklagarens linje och häktade märstabon samt ålade denne med restriktioner. Ett yttrande från Kriminalvården om särskild personutredning i brottmål ska inhämtas till. Åtal ska väckas senast 28:e juni.

sbrf_helsida
colorama_april2
sommar
happyhomes_2019
fme_helsida

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

ica_valsta_choklad

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

logistik_sigtuna

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

sigtunavatten_standard

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

connys
nrh
fme_outsider
defacto_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april
sbrf_outsider