arlandagolf_pan_aug
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Märstabo häktas för grov misshandel i Väsby

En man attackerades med kniv i Väsby av två personer i mitten av mars, nu har en misstänkt som bor i Märsta häktats på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

marstakalaset_artikel

I mitten av mars attackerade två personer en man i Runby, mannen ådrog sig skadorna i samband med ett bråk rapporterade Expressen om händelsen.
– En person ska ha fått stickskador efter någon form av bråk på platsen. Två personer lämnade platsen. Vi var där med flera patruller och inledde förundersökning om grov misshandel, sa Åsa Wallentin vid Polisen ledningscentral till tidningen.

Häktningsförhandlingen hölls förra veckan och den misstänkte märstabon som är i äldre tonåren motsatte sig häktningen. Det slutade med att domaren gick på åklagarens linje och häktade märstabon samt ålade denne med restriktioner. Ett yttrande från Kriminalvården om särskild personutredning i brottmål ska inhämtas till. Åtal ska väckas senast 28:e juni.

miljopris_helsida
colorama_april2

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

defacto_helsida

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

kontor_thaifong
sommar

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

marstakalas_helsida

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

happyhomes_2019
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april
miljopris_outsider
nrh
connys