mote_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi

Märstabo frikänns från åtal om grov våldtäkt

En märstabo som stod åtalad för grov våldtäkt i februari 2019 frikänns från misstankarna.

centrum_artikel

En märstabo hade åtalats för grov våldtäkt då han enligt åtalet haft sex med en flicka i februari 2019. Mannen erkände att han haft sex med flickan med att det skedde i samtycke, flickan var minderårig och det ansågs enligt åklagaren som att han haft sex med henne trots att hon varit i en särskilt utsatt position då hon var påverkad av alkohol samt att han ska ha hotat henne.

Då flickan är minderårig har hon själv inte vittnat i rätten. Det har förekommit flera osammanhängande uppgifter kring händelsen och ett vittne till målsäganden har inte heller varit trovärdig, inte heller målsäganden har lämnat något klar redogörelse för vad som har hänt. Målsäganden berättar först i ett senare skede att hon utsatts för våldtäkt och inte genast i anslutning till ett besök på Maria Ungdom. Rätten anser att målsägandens förklaring inte utgör en sammanhängande, lång, klar, logisk och motsägelse fri berättelse som krävs enligt praxis.

connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
speedy_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
sommar_sigtuna2020

Folktandvården testar digitala möten

Nyheter Folktandvården Stockholm inför digitala möten: - –Digitala vårdtjänster är populära och efterfrågas i ökad grad, säger Eva Ljung, vd för Folktandvården Stockholm.

Tänk på detta vid åska

Nyheter Denna vecka kommer det vara risk för åskväder och i samband med det finns det anledning att skydda sig själv och sin egendom enligt Elsäkerhetsverket.

studeravidare_helsida
marina_helsida
brobygget_midgard_outsider
speedy_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta
marina_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider