defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Märstabo frias från åtal om grov våldtäkt

En 20 årig man från Märsta som åtalades för grov våldtäkt i Västerort frias av Solna tingsrätt.

Enligt åtalet hade en märstabo tillsammans med tre andra våldtagit en kvinna i västerort, en av de fyra var okända. De hade träffats på McDonalds och tagit tunnelbanan till till den aktuella platsen i ett bostadshus där de drack och rökte. I samband med det ska kvinnan ha blivit våldtagen av fyra personer. Märstabon var den som tekniskt kunde kopplas till att ha haft sexuellt umgänge med kvinnan, enligt kvinnan har de andra också haft sex med henne samt hållit i henne.

Dock valde åklagaren att lägga ner åtalet mot en av de tre åtalade i samband med rättegången, märstabon frias från misstankarna. Detta då det inte anses vara bevisat att kvinnan utsatts för en grov våldtäkt. Rätten anser att kvinnans berättelse saknar bland annat detaljer som kan styrka en rättegång, hon har istället lämnat en ”översiktlig berättelse” enligt rätten, Solna tingsrätt har dock förståelse att kvinnan inte kan komma ihåg alla detaljer men anser att berättelsen ska vara klar, lång, levande, logisk eller rik på detaljer så att det ska kunnas läggas till grund för en fälland dom.

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

teatergrillen_helsida
colorama_jul

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

happyhomes_2019
defacto_helsida
centrum_helsida2020
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

teatergrillen_outsider
connys
nrh