centrum_host
Foto: Jamshid Jamshidi

Märstabo frias från åtal om grov våldtäkt

En 20 årig man från Märsta som åtalades för grov våldtäkt i Västerort frias av Solna tingsrätt.

centrum_farsdag_artikel

Enligt åtalet hade en märstabo tillsammans med tre andra våldtagit en kvinna i västerort, en av de fyra var okända. De hade träffats på McDonalds och tagit tunnelbanan till till den aktuella platsen i ett bostadshus där de drack och rökte. I samband med det ska kvinnan ha blivit våldtagen av fyra personer. Märstabon var den som tekniskt kunde kopplas till att ha haft sexuellt umgänge med kvinnan, enligt kvinnan har de andra också haft sex med henne samt hållit i henne.

Dock valde åklagaren att lägga ner åtalet mot en av de tre åtalade i samband med rättegången, märstabon frias från misstankarna. Detta då det inte anses vara bevisat att kvinnan utsatts för en grov våldtäkt. Rätten anser att kvinnans berättelse saknar bland annat detaljer som kan styrka en rättegång, hon har istället lämnat en ”översiktlig berättelse” enligt rätten, Solna tingsrätt har dock förståelse att kvinnan inte kan komma ihåg alla detaljer men anser att berättelsen ska vara klar, lång, levande, logisk eller rik på detaljer så att det ska kunnas läggas till grund för en fälland dom.

fme_oktober
happyhomes_2019

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

greeknighthelsida
ica_oktober
centrum_farsdag
defacto_mustach_helsida
sigtunavatten_standard
nrh
connys
greeknight_outsider
colorama_april2