moderaterna_riksdag
Foto: POLISEN
Foto: POLISEN

Märstabo försökte knivhugga poliser

Den 37-åriga Märstabon försökte genom flera hugg med en kniv skada flera poliser på en toalett i Stockholm. Mannen döms av tingsrätten för bland annat försök till grov misshandel.

Det var dagarna innan jul som två poliser påträffade den 37-årige märstabon på en offentlig toalett i centrala Stockholm. Enligt anmälan ska man uppmärksammat 37-åringen då han varit högljudd och stökig. När poliserna skulle avvisa mannen från toaletten stoppade mannen ner handen i jackfickan.

Högg mot hals och ansikte
Polismännen flög då på 37-åringen och greppade tag i hans arm, men trots det lyckades mannen ta fram en kniv ur fickan. 37-åringen utdelade flera hugg, med kniven, mot polisernas hals och ansikte. En till polis anslöt och tumult utbröt i toaletten. Poliserna försökte med bland annat betong få mannen att släppa vapnet. I förhör berättar en av polismännen att han försökte ta fram sin pistol för att skjuta märstabon men lyckades inte få upp på vapnet under tumultet. Det var inte förrän 37-åringen sprejades med OC-spray som man lyckades slå bort kniven och gripa honom.

Döms till fängelse
Men enligt tingsrättens bedömning hade märstabon ingen avsikt att döda polismännen:
– Däremot är omständigheterna sådana att det kan hållas för visst att han har haft uppsåt att skada dem allvarligt med kniven och att han också skulle ha lyckats om målsägandena inte lyckats avvärja huggen, skriver tingsrätten i domen.

Märstabon döms av Stockholms tingsrätt till tio månaders fängelse för försök grov misshandel och ska betala 50 000 kronor till poliserna. Han döms också för narkotikabrott för ett tillfälle i somras och för ringa dopingbrott då han haft en ampull på sig vid gripandet.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
valsta-jul_helsida
julmarknad_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

jul2021
centrum_helsida2020
mp_host_helsida
connys_helsida
2020_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
mp-outsider
julmarknad_outsider
connys
stationshusen_out
nrh
valsta_jul_outsider
jul_outsider
ridskola_2020_outsider