moderaterna_panorama
Foto: Daniel Iskandar

Märstabo i ”brottningsmatch” med polis

En märstabo i 30-årsåldern döms för våldsamt motstånd sedan han gjort motstånd i samband med ett polisingripande.

Händelsen inträffade i december 2018 i Stockholm, polis skulle omhänderta märstabon som enligt polisuppgifterna hade hamnat i konflikt med en kvinna. Poliserna skulle omhänderta mannen enligt Lagen om omhändertagande av berusade personer. Poliserna talade om att mannen skulle följa med till stationen och polismannen tog tag i hans arm, men då började mannen spänna armarna och dra dem mot kräppen, sedermera uppstod även en brottningsmatch och ännu en patrull fick ansluta innan mannen kunde tas med till stationen. Han döms nu för våldsamt motstånd till dagsböter på 11 200.

marinan_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida
liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
2020_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
moderat_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nrh
ewas_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider