defacto_pan
Märstabon tankar bilen samtidigt som en 22-årig man låg i bagageutrymmet.Foto: POLISEN
Tungt beväpnad polis slog till mot kvinnans lägenhet i Upplands-Bro och grep duonFoto: Privat
Här grips Märstabon efter en stor polisinsatsFoto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Märstabo döms till fängelse – kidnappade man för sms-lån

Duon tryckte in en man i bagageutrymmet på en bil. Han gruppmisshandlades och kördes till Norrland och tillbaka. Nu döms en Märstabo och en kvinna för den brutala kidnappningen.

Under måndagen dömdes två 20-åringar, en man och en kvinna, för människorov efter att ha kidnappat en 22 årig man. Kvinnan dömdes till ett år och sex månaders fängelse. Mannen, som är hemmahörande i Märsta, dömdes även för ringa narkotikabrott och fick två år och tre månaders fängelse. Duon ska även betala skadestånd till målsägande.

Motivet: sms-lån
Det var kvällen den 10 oktober i år som kvinnan bad 22-åringen följa med henne till en parkeringsplats i Upplands-Bro. När de klev av bilen dök Märstabon helt plötsligt upp från ett skogsparti. Märstabon hotade 22-åringen med ett vasst föremål och tvingade in honom i bilens bagageutrymme. De körde till en adress i Rinkeby där de förde ner 22-åringen i ett källarutrymme. Märstabon, tillsammans med flera andra personer, misshandlade sedan 22-åringen och krävde att han skulle ta sms-lån. Sammanlagt tog 22-åringen lån för 62 500 kronor, enligt utredningen.

Efter gruppmisshandeln körde de 22-åringen till ”olika platser” i Sundsvall. Vid ett tillfälle försökte han fly – men misslyckades.
– I ett skede försökte (22-åringen) springa iväg men han stoppades med våld av (Märstabon), skriver tingsrätten i domen.

Eftermiddagen den 11 oktober åkte de tillbaka till Bro, via Rinkeby, där Märstabon återbetalade en skuld på 10 000 kronor till en okänd man, visar utredningen. Vid midnatt släppte duon 22-åringen fri, varpå polis tillkallades och slog till mot kvinnans lägenhet i Upplands-Bro.
– (Märstabon) och (kvinnan) begick gärningen tillsammans och i samförstånd och med uppsåt, skriver rätten.

EXTRA

Uppdaterad Ingen brand på krog

Blåljus Brandkår larmades till en krog i Sigtuna där det skulle ha brunnit inne i byggnaden: -Det var ingen brand, uppger Storstockholms räddningscentral.

sportfiskebanner2
fme_jul
lager_bilnet
happy_homes_juli
defacto_host2018
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

icavalsta_julbanner
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

julbanner2
sigtuna_funkis
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

objekt2
sigtunavatten_standard
vanster_jul
objekt4
komvuxq3_4
funkis_2
outsider
connys
colorama_vinter
objekt3
nrh_lania