februari
Märstabon tankar bilen samtidigt som en 22-årig man låg i bagageutrymmet.Foto: POLISEN
Tungt beväpnad polis slog till mot kvinnans lägenhet i Upplands-Bro och grep duonFoto: Privat
Här grips Märstabon efter en stor polisinsatsFoto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Märstabo döms till fängelse – kidnappade man för sms-lån

Duon tryckte in en man i bagageutrymmet på en bil. Han gruppmisshandlades och kördes till Norrland och tillbaka. Nu döms en Märstabo och en kvinna för den brutala kidnappningen.

Under måndagen dömdes två 20-åringar, en man och en kvinna, för människorov efter att ha kidnappat en 22 årig man. Kvinnan dömdes till ett år och sex månaders fängelse. Mannen, som är hemmahörande i Märsta, dömdes även för ringa narkotikabrott och fick två år och tre månaders fängelse. Duon ska även betala skadestånd till målsägande.

Motivet: sms-lån
Det var kvällen den 10 oktober i år som kvinnan bad 22-åringen följa med henne till en parkeringsplats i Upplands-Bro. När de klev av bilen dök Märstabon helt plötsligt upp från ett skogsparti. Märstabon hotade 22-åringen med ett vasst föremål och tvingade in honom i bilens bagageutrymme. De körde till en adress i Rinkeby där de förde ner 22-åringen i ett källarutrymme. Märstabon, tillsammans med flera andra personer, misshandlade sedan 22-åringen och krävde att han skulle ta sms-lån. Sammanlagt tog 22-åringen lån för 62 500 kronor, enligt utredningen.

Efter gruppmisshandeln körde de 22-åringen till ”olika platser” i Sundsvall. Vid ett tillfälle försökte han fly – men misslyckades.
– I ett skede försökte (22-åringen) springa iväg men han stoppades med våld av (Märstabon), skriver tingsrätten i domen.

Eftermiddagen den 11 oktober åkte de tillbaka till Bro, via Rinkeby, där Märstabon återbetalade en skuld på 10 000 kronor till en okänd man, visar utredningen. Vid midnatt släppte duon 22-åringen fri, varpå polis tillkallades och slog till mot kvinnans lägenhet i Upplands-Bro.
– (Märstabon) och (kvinnan) begick gärningen tillsammans och i samförstånd och med uppsåt, skriver rätten.

pedagog2018
sigtuna_bygglov
aretsforetag
februari
foretagarlunch

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

Bostadsaffären ger bidrag till välgörenhet

Bostad I samband med att Fastighetsbyrån säljer bostäder så erbjuds säljaren att skänka ett bidrag till en välgörenhetsorganisation: - Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

Minister kommer till Märsta

Politik Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

EXTRA

Man hittad död i bostadsområde

Blåljus Efter att en man hittats avliden i Märsta finns polis på plats: - Det är en person som fallit från en balkong långt upp i ett hus. Det är vad vi kan säga just nu, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningcentral.

vuxentutbildning
Festspecialisten – Standard
standard_start
nfc_vinter
objekt2
standard
sigtunavatten_standard
Norra Redovisningshuset
standard_ridskola
matcher_skanela
veterankraft_standard
sangensemble
outsider_defacto
objekt3
objekt4