moderaterna_juni
Märstabon tankar bilen samtidigt som en 22-årig man låg i bagageutrymmet.Foto: POLISEN
Tungt beväpnad polis slog till mot kvinnans lägenhet i Upplands-Bro och grep duonFoto: Privat
Här grips Märstabon efter en stor polisinsatsFoto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Märstabo döms till fängelse – kidnappade man för sms-lån

Duon tryckte in en man i bagageutrymmet på en bil. Han gruppmisshandlades och kördes till Norrland och tillbaka. Nu döms en Märstabo och en kvinna för den brutala kidnappningen.

Under måndagen dömdes två 20-åringar, en man och en kvinna, för människorov efter att ha kidnappat en 22 årig man. Kvinnan dömdes till ett år och sex månaders fängelse. Mannen, som är hemmahörande i Märsta, dömdes även för ringa narkotikabrott och fick två år och tre månaders fängelse. Duon ska även betala skadestånd till målsägande.

Motivet: sms-lån
Det var kvällen den 10 oktober i år som kvinnan bad 22-åringen följa med henne till en parkeringsplats i Upplands-Bro. När de klev av bilen dök Märstabon helt plötsligt upp från ett skogsparti. Märstabon hotade 22-åringen med ett vasst föremål och tvingade in honom i bilens bagageutrymme. De körde till en adress i Rinkeby där de förde ner 22-åringen i ett källarutrymme. Märstabon, tillsammans med flera andra personer, misshandlade sedan 22-åringen och krävde att han skulle ta sms-lån. Sammanlagt tog 22-åringen lån för 62 500 kronor, enligt utredningen.

Efter gruppmisshandeln körde de 22-åringen till ”olika platser” i Sundsvall. Vid ett tillfälle försökte han fly – men misslyckades.
– I ett skede försökte (22-åringen) springa iväg men han stoppades med våld av (Märstabon), skriver tingsrätten i domen.

Eftermiddagen den 11 oktober åkte de tillbaka till Bro, via Rinkeby, där Märstabon återbetalade en skuld på 10 000 kronor till en okänd man, visar utredningen. Vid midnatt släppte duon 22-åringen fri, varpå polis tillkallades och slog till mot kvinnans lägenhet i Upplands-Bro.
– (Märstabon) och (kvinnan) begick gärningen tillsammans och i samförstånd och med uppsåt, skriver rätten.

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

vuxenutbildning2
brf_englamarken
EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

varen2018
februari
sap_valet2018

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

objekt3
forskontor
veterankraft_standard
vuxentutbildning
nfc_vinter
standard_ridskola
objekt2
val2018
outsider_defacto
Norra Redovisningshuset
sap_outsider
sigtunavatten_standard
outsider_moderat
connys
objekt4