moderaterna_tack
Märstabon tankar bilen samtidigt som en 22-årig man låg i bagageutrymmet.Foto: POLISEN
Tungt beväpnad polis slog till mot kvinnans lägenhet i Upplands-Bro och grep duonFoto: Privat
Här grips Märstabon efter en stor polisinsatsFoto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Märstabo döms till fängelse – kidnappade man för sms-lån

Duon tryckte in en man i bagageutrymmet på en bil. Han gruppmisshandlades och kördes till Norrland och tillbaka. Nu döms en Märstabo och en kvinna för den brutala kidnappningen.

Under måndagen dömdes två 20-åringar, en man och en kvinna, för människorov efter att ha kidnappat en 22 årig man. Kvinnan dömdes till ett år och sex månaders fängelse. Mannen, som är hemmahörande i Märsta, dömdes även för ringa narkotikabrott och fick två år och tre månaders fängelse. Duon ska även betala skadestånd till målsägande.

Motivet: sms-lån
Det var kvällen den 10 oktober i år som kvinnan bad 22-åringen följa med henne till en parkeringsplats i Upplands-Bro. När de klev av bilen dök Märstabon helt plötsligt upp från ett skogsparti. Märstabon hotade 22-åringen med ett vasst föremål och tvingade in honom i bilens bagageutrymme. De körde till en adress i Rinkeby där de förde ner 22-åringen i ett källarutrymme. Märstabon, tillsammans med flera andra personer, misshandlade sedan 22-åringen och krävde att han skulle ta sms-lån. Sammanlagt tog 22-åringen lån för 62 500 kronor, enligt utredningen.

Efter gruppmisshandeln körde de 22-åringen till ”olika platser” i Sundsvall. Vid ett tillfälle försökte han fly – men misslyckades.
– I ett skede försökte (22-åringen) springa iväg men han stoppades med våld av (Märstabon), skriver tingsrätten i domen.

Eftermiddagen den 11 oktober åkte de tillbaka till Bro, via Rinkeby, där Märstabon återbetalade en skuld på 10 000 kronor till en okänd man, visar utredningen. Vid midnatt släppte duon 22-åringen fri, varpå polis tillkallades och slog till mot kvinnans lägenhet i Upplands-Bro.
– (Märstabon) och (kvinnan) begick gärningen tillsammans och i samförstånd och med uppsåt, skriver rätten.

defacto_banner_sep
happy_homes_juli
hostfest_centrum
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

defacto_host2018

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

skanela_matcher18-19
objekt2
sbrf_sep
sigtunavatten_standard
connys
komvuxq3_4
objekt3
objekt4
nfc_vinter
sportfiske_banner
Norra Redovisningshuset
outsider