moderaterna_panorama
19-åringen riktade denna "pistol" mot poliserna. Foto: Polisens Förundersökningsmaterial

Märstabo döms för hot mot polis

En märstabo har dömts för att ha hotat polis med en soft airgun i somras. Det ledde sedan till att polisen avlossade ett varningsskott.

I samband med att polis skulle utreda en misshandel i somras gick den som utsattes för misshandeln till attack mot polispatrullen. Den 19-årige märstabon drog fram ett pistolliknande föremål som visade sig vara en soft airgun och riktade det mot polisen. Först när polisen sköt varningsskott slängde 19-åringen föremålet ifrån sig och gav upp. Polisen hittade sedan även ett knogjärn i 19-åringens bil. Domen meddelades vid Attunda tingsrätt 8:e mars och 19-åringden döms för Hot mot tjänsteman och Britt mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål till villkorlog dom med samhällstjänst 50 timmar samt 5000 kronor i skadestånd till polisen. Till sitt försvar har 19-åringen sagt att han inte såg att det var poliser och att han ville hämnas på de personer som attackerade honom. Händelsen utspelade sig på Sätuna.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

liber_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

marinan_helsida
mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
moderat_outsider
marina_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
connys
ewas_outsider