moderat_sommar
19-åringen riktade denna "pistol" mot poliserna. Foto: Polisens Förundersökningsmaterial

Märstabo döms för hot mot polis

En märstabo har dömts för att ha hotat polis med en soft airgun i somras. Det ledde sedan till att polisen avlossade ett varningsskott.

centrum_artikel

I samband med att polis skulle utreda en misshandel i somras gick den som utsattes för misshandeln till attack mot polispatrullen. Den 19-årige märstabon drog fram ett pistolliknande föremål som visade sig vara en soft airgun och riktade det mot polisen. Först när polisen sköt varningsskott slängde 19-åringen föremålet ifrån sig och gav upp. Polisen hittade sedan även ett knogjärn i 19-åringens bil. Domen meddelades vid Attunda tingsrätt 8:e mars och 19-åringden döms för Hot mot tjänsteman och Britt mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål till villkorlog dom med samhällstjänst 50 timmar samt 5000 kronor i skadestånd till polisen. Till sitt försvar har 19-åringen sagt att han inte såg att det var poliser och att han ville hämnas på de personer som attackerade honom. Händelsen utspelade sig på Sätuna.

brobygget_helsida_valsta
sigtunahem_sokbostad
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
helsida_sommarlov
2020_helsida
studeravidare_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

connys_helsida
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

centrum_helsida2020
outsider_sommarlov
studeravidare_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider