defacto_pan2020
19-åringen riktade denna "pistol" mot poliserna. Foto: Polisens Förundersökningsmaterial

Märstabo döms för hot mot polis

En märstabo har dömts för att ha hotat polis med en soft airgun i somras. Det ledde sedan till att polisen avlossade ett varningsskott.

centrum_artikel

I samband med att polis skulle utreda en misshandel i somras gick den som utsattes för misshandeln till attack mot polispatrullen. Den 19-årige märstabon drog fram ett pistolliknande föremål som visade sig vara en soft airgun och riktade det mot polisen. Först när polisen sköt varningsskott slängde 19-åringen föremålet ifrån sig och gav upp. Polisen hittade sedan även ett knogjärn i 19-åringens bil. Domen meddelades vid Attunda tingsrätt 8:e mars och 19-åringden döms för Hot mot tjänsteman och Britt mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål till villkorlog dom med samhällstjänst 50 timmar samt 5000 kronor i skadestånd till polisen. Till sitt försvar har 19-åringen sagt att han inte såg att det var poliser och att han ville hämnas på de personer som attackerade honom. Händelsen utspelade sig på Sätuna.

meko_helsida
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

happyhomes_sommar2020
branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
nrh
connys
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
meko_outsider