defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Märstabo döms för sexköp: Jag blev tvingad

En man från Märsta döms i Uppsala tingsrätt för att ha köpt sex i somras. Hans förklaring var att han tvingades till det

centrum_artikel

Sexköp har uppmärksammats stort i både regional och riksmedia det senaste året efter att en känd person avslöjats med omfattande skriverier till följd. SVT Stockholm rapporterar att det är rekordmånga i Stockholm som söker hjälp för att sluta köpa sex. KAST-verksamheten erbjuder bland annat samtalsterapi kring sexköp och porrkonsumtion.

Även i Märsta finns en sexköpare som nu döms för köp av sexuell tjänst. Händelsen ska ha inträffat på ett hotell i centrala Uppsala i somras. Mannen som är i 30-årsåldern döms till dagsböter på totalt 12500 kronor. Mannen erkänner brottet, men han hävdade att han ångrat sig på hotellrummen men blev tvingad att fullfölja överenskommelsen med den prostituerade.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
dackskiftarna_helsida
centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

connys_helsida
speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

vardcentral_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
connys
dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider