januari
Hallonbergen CentrumFoto: Street view/Google

Märstabo döms för rånförsök

En märstabo döms för att ha försökt råna en butik i Hallonbergen til skyddstillsyn.

centrum_artikel

I oktober försökte två personer råna en butik i Hallonbergen, polisen stoppade dem kort före brottet skulle ske. Bland annat hade de båda maskerat sig samt befattat sig med en yxa och pistolreplika. Märstabon var även påverkad av cannabis enligt domen.

Polisen spanade på männen under morgonen och följde dem via både drönare och övervakningskamera, en tredje person misstänker man varnade dem för att polisen fanns i närheten, de avbröt därför rånet och kort därpå greps de av polis. Märstabon som är i 20-årsåldern döms till skyddstillsyn medan hans kumpan döms till fängelse i ett år och åtta månader.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

connys_helsida
coronapandemin

Coronakommission kan tillsättas

Politik Den samlade oppositionen bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har fått igenom ett initiativärende i kommunstyrelsen om att tillsätta en Coronakommission.

speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

centrum_helsida2020

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

meko_helsida
prima_helsida
januari_helsida
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider_jan
connys
prima_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider