moderaterna_sep2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Märstabo döms för mordförsök och grov misshandel i Väsby

En 26-årig man från Märsta döms till 4,6 års fängelse för försök till mord och grov misshandel sedan han knivhuggit en man i Väsby på Nyårsdagen och i augusti vid Väsby station.

centrum_artikel

Märstabon högg en man upprepade gånger så att denne fick livshotande skador men överlevde. Händelsen inträffade på nyårsdagen i Väsby och märstabon greps efter några dagar som misstänkt för brottet. De båda var bekanta med varandra men oense varpå brottsoffret trodde att de skulle träffas för att försonas. Väl på brottsplatsen fick målsägande både mota ett slag och kort därefter återkom märstabon med en kniv som han högg honom med.

Grov misshandel vid Väsby station
I augusti 2017 misshandlande även märstabon en annan man vid Väsby station och döms för grovs misshandel. Märstabon gick till attack tillsammans med fler andra. Enligt domen ska de ha slagit, sparkat, knäat och armbågat målsägaren i huvudet och över kroppen. Märstabon får nu ett fängelsestraff på fyra år och sex månader samt ska utge skadestånd till sina offer på 125 000 kronor respektive 27 400 kronor. I domen gällande grov misshandel är det ytterligare en man som anses skyldig och skadeståndet ska betalas av de båda.

helsida
boisigtuna
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
corner_helsida
meko_helsida
landsbygdsdag
kkdk_helsida
connys_helsida
fixa_laddplats_helsida
personal_sandstrom_helsida
centrum_sommar_out
swedol_outsider
laddplats_out
speedy_vinter2020_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
kkdk_outsider
budget_outsider
skanela_event_outsider
outsider
sigtuna_vatten_outsider
personal_outsider
meko_outsider
corner_outsider