defacto_pan

Märstabo döms för misshandel – Slog och hotade kvinna

En 25-årig märstadom döms till fyra månaders skyddstillsyn för misshandel, olaga hot, skadegörelse och ringa narkotikabrott efter att ha slagit en kvinna samt gått bärsärkagång i en lägenhet i södra Sverige.

Det var i mitten av december som 25-åringen misshandlade en kvinna som han då hade ett förhållande med i Skåne. Enligt utredningen ska 25-årongen ha tagit strupgrepp på henne, tryckt sitt knä mot hennes hals, vridit om hennes fingrar och slagit henne i ansiktet. I samband med det uttalade han hot om att han skulle döda henne samt att han även skrivit hotfulla sms till henne.

Mannen har även slagit sönder inredning i lägenheten till ett värde av 20 000 kronor. I samband med att han greps av polis konstaterade man också att han var påverkad av cannabis. Han döms nu till skyddstillsyn i fyra månader, mannen medger narkotikapåverkan men förnekar att han slagit och hotat kvinnan. Han hävdar att kvinnan försökt skada sig själv. Något som rätten inte håller med om. Utöver skyddstillsynen ska mannen även betala 2500 kronor i skadestånd till fastighetsbolaget för att han förstört inredning i lägenheten.

sigtuna_funkis
outsider
frisyr_december

Nu invigs Trygghetscentret

Nyheter Idag onsdag invigs Trygghetscentret i Märsta Centrum som kommer husera polis, brandkår och delar av kommunens verksamhet.

sigtunavatten_standard
korpen_jan-feb

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

icavalsta_julbanner
regeringskaoset

V-ledaren: Katastrofal uppgörelse

Politik Vid lunchtid meddelande Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt att hans parti kommer att rösta rött till den överenskommelse som träffats mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet. Något som lokale V-ledaren Niklas Andersson redan förespråkade i helgen.

nrh
funkis_2
connys
banner_trerosor