defacto_pan

Märstabo döms för misshandel – Slog och hotade kvinna

En 25-årig märstadom döms till fyra månaders skyddstillsyn för misshandel, olaga hot, skadegörelse och ringa narkotikabrott efter att ha slagit en kvinna samt gått bärsärkagång i en lägenhet i södra Sverige.

Det var i mitten av december som 25-åringen misshandlade en kvinna som han då hade ett förhållande med i Skåne. Enligt utredningen ska 25-årongen ha tagit strupgrepp på henne, tryckt sitt knä mot hennes hals, vridit om hennes fingrar och slagit henne i ansiktet. I samband med det uttalade han hot om att han skulle döda henne samt att han även skrivit hotfulla sms till henne.

Mannen har även slagit sönder inredning i lägenheten till ett värde av 20 000 kronor. I samband med att han greps av polis konstaterade man också att han var påverkad av cannabis. Han döms nu till skyddstillsyn i fyra månader, mannen medger narkotikapåverkan men förnekar att han slagit och hotat kvinnan. Han hävdar att kvinnan försökt skada sig själv. Något som rätten inte håller med om. Utöver skyddstillsynen ska mannen även betala 2500 kronor i skadestånd till fastighetsbolaget för att han förstört inredning i lägenheten.

hostfest_centrum
defacto_host2018
valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

valet2018

Nya kommunledningen på plats

Politik I samband med kommunfullmäktige på torsdagen så valdes en ny kommunstyrelse: - Tillsammans med kommunledningsgänget i Alliansgruppen Lars Björling (SfS), Gill Brodin (C), Pernilla Bergqvist (L), Karsten Bjärbo (KD) och Mats Weibull (M, vice ordförande i kommunstyrelsen) kommer jag i egenskap av kommunstyrelsens ordförande leda arbetet för att göra Sigtuna till en av landets bästa och tryggaste kommuner att bo och verka i, kommenterar Olov Holst (M)

EXTRA

Axelsson hoppar in i Riksdagen

Politik Marie Axelsson som var riksdagskandidat i höstens val har nu fått kallas in för att tjänstgöra som ersättare en tid: - Jag är jätteglad över att få den här chansen, säger Marie till märsta.nu

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

sigtunavatten_standard
objekt2
outsider
sportfiske_banner
sbrf_sep
nrh
connys
komvuxq3_4
objekt4
objekt3