invigning_clasohlsson

Märstabo döms för misshandel – Slog och hotade kvinna

En 25-årig märstadom döms till fyra månaders skyddstillsyn för misshandel, olaga hot, skadegörelse och ringa narkotikabrott efter att ha slagit en kvinna samt gått bärsärkagång i en lägenhet i södra Sverige.

banner_artikel

Det var i mitten av december som 25-åringen misshandlade en kvinna som han då hade ett förhållande med i Skåne. Enligt utredningen ska 25-årongen ha tagit strupgrepp på henne, tryckt sitt knä mot hennes hals, vridit om hennes fingrar och slagit henne i ansiktet. I samband med det uttalade han hot om att han skulle döda henne samt att han även skrivit hotfulla sms till henne.

Mannen har även slagit sönder inredning i lägenheten till ett värde av 20 000 kronor. I samband med att han greps av polis konstaterade man också att han var påverkad av cannabis. Han döms nu till skyddstillsyn i fyra månader, mannen medger narkotikapåverkan men förnekar att han slagit och hotat kvinnan. Han hävdar att kvinnan försökt skada sig själv. Något som rätten inte håller med om. Utöver skyddstillsynen ska mannen även betala 2500 kronor i skadestånd till fastighetsbolaget för att han förstört inredning i lägenheten.

dackia_2018
februari

Känslan av otrygghet ökar

Nyheter I Länsstyrelsens medborgarundersökning framgår generellt att allt fler känner sig otrygga i länet. 100 personer från kommunen deltog i undersökningen och nästan hälften kände sig otrygga.

forskontor
varen2018
center_banner2

Nya seniorbostäder byggs i Sigtuna

Bostad Intresset för seniorbostäder i Sigtuna anses vara stort och Riksbggen lanserar nu försäljning av 40 lägenheter i Ragvaldsbo intill nya Sigtuna stadsängar.

Här är årets pedagoger

Nyheter Sex pedagoger vid olika skolor i kommunen har utsetts till Årets pedagog: - Pristagarna är riktiga hjältar! De är alla besjälade av sina uppdrag och gör allt i sin makt för att skapa de bästa förutsättningarna för våra barn och unga i Sigtuna kommun, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Spelade bort dagskassor från kiosk

Nyheter En 31-årig man som jobbade på en kiosk på Arlanda stal hela dagskassan istället för att banka den och har nu åtalats för grov stöld. Anledningen var att han skulle spela: - Jag spelar på allt möjligt som går att spela på, sa mannen i förhör.

sigtunavatten_standard
veterankraft_standard
connys
Norra Redovisningshuset
matcher_skanela
outsider_defacto
val2018
standard_ridskola
objekt2
objekt4
vuxentutbildning
standard_start
objekt3
nfc_vinter