arlandagk_panorama

Märstabo döms för inblandning i göteborgsmord

En flicka i 20-årsåldern från Märsta döms till villkorlig dom för inblandning i ett mord i Göteborg förra året.

banner_juni_artikel

I maj förra året sköts en man till döds i Göteborg. I de efterföljande spaningarna kunde polisen knyta ett stort antal personer till mordet, bland dessa en 20-årig flicka från Märsta. Hon ska ha hanterat vapen och kläder efter mordet.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att flickan låste in vapen och kläder på Göteborgs central. Hon döms nu till villkorlig dom för skyddande av brottsling, grovt brott, och grovt vapenbrott. För sin medverkan i mordet ska hon ha fått 7-8000 kronor.

I rätten var flickan ångerfull och bad om ursäkt till den dödes familj, enligt henne blev hon lurad att medverka, hon visste inte om att det rörde sig om ett mord utan utföra några ärenden.

En 20-årig man som utförde mordet döms till 14-års fängelse och är hemmahörande i norra Stockholm. Ytterligare två döms för mord, den ena får fyra års sluten ungdomsvård och den andra sluten ungdomsvård i två år och elva månader. Flertalet av de inblandade är från stockholmsområdet. En tredje person som var 21 år vid tidpunkten för mordet döms till livstids fängelse. Dömda mellan 16-20 år har fått lägre straff med anledning av deras låga ålder enligt domen.

sigtunavatten_standard
colorama_april2

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

fme_helsida
ica_valsta_choklad

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sommar

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

defacto_helsida

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

happyhomes_2019
sbrf_helsida
banner_juni_helsida

Alliansens budget för 2020 klubbad

Politik Under onsdagen antogs budgeten för 2020: - Alliansmajoritetens budget - en långsiktig, ansvarsfull budget som nu stabiliserat en mycket bräcklig ekonomi och samtidigt förmår skjuta till 120 miljoner kronor till skola, förskola, äldreomsorg, trygghetsarbetet och våra andra kärnverksamheter, skriver Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook.

sportfiske_sommar
connys
colorama_april
defacto_outsider
sbrf_outsider
nrh
fme_outsider