moderaterna_panorama

Märstabo döms för inblandning i göteborgsmord

En flicka i 20-årsåldern från Märsta döms till villkorlig dom för inblandning i ett mord i Göteborg förra året.

I maj förra året sköts en man till döds i Göteborg. I de efterföljande spaningarna kunde polisen knyta ett stort antal personer till mordet, bland dessa en 20-årig flicka från Märsta. Hon ska ha hanterat vapen och kläder efter mordet.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att flickan låste in vapen och kläder på Göteborgs central. Hon döms nu till villkorlig dom för skyddande av brottsling, grovt brott, och grovt vapenbrott. För sin medverkan i mordet ska hon ha fått 7-8000 kronor.

I rätten var flickan ångerfull och bad om ursäkt till den dödes familj, enligt henne blev hon lurad att medverka, hon visste inte om att det rörde sig om ett mord utan utföra några ärenden.

En 20-årig man som utförde mordet döms till 14-års fängelse och är hemmahörande i norra Stockholm. Ytterligare två döms för mord, den ena får fyra års sluten ungdomsvård och den andra sluten ungdomsvård i två år och elva månader. Flertalet av de inblandade är från stockholmsområdet. En tredje person som var 21 år vid tidpunkten för mordet döms till livstids fängelse. Dömda mellan 16-20 år har fått lägre straff med anledning av deras låga ålder enligt domen.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

liber_helsida
defacto_helsida
retro_helsida
mp_helsida_april
logistik_sigtuna_helsida
2020_helsida
helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider
nrh
logistik_outsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
retro_outsider
moderat_outsider