arlandagolf_pan_aug

Märstabo döms för inblandning i göteborgsmord

En flicka i 20-årsåldern från Märsta döms till villkorlig dom för inblandning i ett mord i Göteborg förra året.

I maj förra året sköts en man till döds i Göteborg. I de efterföljande spaningarna kunde polisen knyta ett stort antal personer till mordet, bland dessa en 20-årig flicka från Märsta. Hon ska ha hanterat vapen och kläder efter mordet.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att flickan låste in vapen och kläder på Göteborgs central. Hon döms nu till villkorlig dom för skyddande av brottsling, grovt brott, och grovt vapenbrott. För sin medverkan i mordet ska hon ha fått 7-8000 kronor.

I rätten var flickan ångerfull och bad om ursäkt till den dödes familj, enligt henne blev hon lurad att medverka, hon visste inte om att det rörde sig om ett mord utan utföra några ärenden.

En 20-årig man som utförde mordet döms till 14-års fängelse och är hemmahörande i norra Stockholm. Ytterligare två döms för mord, den ena får fyra års sluten ungdomsvård och den andra sluten ungdomsvård i två år och elva månader. Flertalet av de inblandade är från stockholmsområdet. En tredje person som var 21 år vid tidpunkten för mordet döms till livstids fängelse. Dömda mellan 16-20 år har fått lägre straff med anledning av deras låga ålder enligt domen.

ica_valsta_choklad
defacto_helsida
EXTRA

Man stökade på Max

Blåljus En man omhändertogs enligt Lagen om omhändertagande av berusade sedan han stökat och uppträtt hotfullt på Max.

sommar_centrum
happyhomes_2019
arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard

Planer för tiggeriförbud avskrivs i kommunen

Politik Något tiggeriförbud ligger inte inom räckhåll i Sigtuna kommun, detta då det saknas majoritet för ett förbud i fullmäktige.

connys
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider