moderat_sommar
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Märstabo döms för grov misshandel i Väsby

En 20-årig märstabo döms för en grov misshandel i Väsby där han tillsammans meden okänd person huggit en annan samt sparkat på honom när han låg ner.

centrum_artikel

Händelsen utspelade sig i mars 2018 då märstabon som idag är 20 år gammal tillsammans med en hittills okänd person huggit en man med okänt föremål och sparkat på denne medan han låg ner på marken.

Bakgrunden till misshandeln var att brottsoffret skulle handla alkohol av märstabon och dennes kamrat i Väsby. Men affären gick snett och det resulterade i att brottsoffret fick motta slag och sparkar. Han höggs även i benet tre gånger enligt domen från Attunda tingsrätt.

Tingsrätten kallar brottet för mycket allvarligt eftersom brottsoffret hamnat i underläge och inte kunnat försvara sig. Enligt uppgifter som förekommer i rätten från ett vittne så ska motivet till den grova misshandeln ha varit att han ville hämnas ett sexuellt ofredande som brottsoffret gjort sig ”skyldig till” gentemot en kompis.

Straffvärdet för det som märstabon gjort sig skyldig till är fängelse i minst 1,6 år, men hans unga ålder och att brottet skedde för ett och ett halvt år sedan gör att rätten dömer till fängelse i två månader och skyddstillsyn. Han ska även betala skadestånd på 75 500 kronor till brottsoffret.

kaa_sigtuna_helsida
marina_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
sommar_sigtuna2020
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_helsida_valsta
2020_helsida
defacto_helsida
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_natur_sommar_outsider
studeravidare_outsider
marina_outsider
brobygget_midgard_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
kaa_outsider
swedol_outsider