defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Märstabo döms för grov misshandel i Väsby

En man från Märsta döms för en grov misshandel på Upplysningens väg i Väsby i augusti.

centrum_artikel

Den 29-årige mannen döms till fängelse i ett år och nio månader sedan han slagit och sparkat en man i Väsby i augusti. Märstabon sparkade på mannen då denne låg ner på marken. Flera andra ska ha deltagit i misshandel som skedde mitt på öppen gata i Väsby. Märstabon har hävdat självförsvar, målsäganden att de båda kände varandra sen tidigare men att det inte förelåg någon konflikt dem emellan.

Märstabon ska dock ha anklagat målsäganden för att ha legat bakom en orosanmälan mot hans dotter. Rätten konstaterar att misshandeln inleddes med att mannen attackerades bakifrån av tre män, däribland märstabon. Något som övervakningsfilmer visar. Att misshandeln sen bedöms som grov är för att målsäganden mottog sparkar och slag när han låg ner.

vardcentral_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

ridskola2020_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

sigtunastad_helsida
speedy_vinter_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

dackskiftarna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
nrh