moderaterna_riksdag
OBS! Genrebild. Hundarna och personen på bilden har inget med artikeln att göraFoto: Genrebild

Märstabo åtalas för hundattack

En man från Märsta åtalas efter att hans hund bitit en annan hund i Märsta i år.

centrum_artikel

I januari gick en hund till attack mot en annan hund i Arenberga, Märsta. Hunden bet den andra hunden så att den fick skada. Nu åtalas hundägaren för Brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter. Enligt åtalet har hundägaren inte sett till att hans hind bar munkorg vid vistelse utomhus i område som inte var betryggande inhägnat samt att hunden inte var kopplad med fast koppel längre än två meter.

Åklagaren anser att mannen agerat med uppsåt eller av oaktsamhet. Den andra hundägaren vars hund skadades yrkar skadestånd på 4500 kronor som ska täcka veterinärbesök och mediciner. Den åtalade förnekar brott men vidgår händelseförloppet.

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

2020_helsida
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

handbollsskola
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
mod_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
centrum_sommar_out
swedol_outsider
nrh