bostadsformedling
Foto: Pressbild/Amanda Nilsson

Märstaartist uttagen i talangprojekt

Artisten Marti från Märsta kommer att vara med i talangprojektet Nästa Nivå.

centrum_artikel

Nästa Nivå är ett talangprojekt som efter en urvalsprocess på 500 personer nu bara har fyra kvar, en av dessa är märstabon Ami Nshimirimana, Marti. Han och de tre andra skulle egentligen haft en coachingresa till Kapstaden men den flyttas istället till Åre.

Utöver att coachas kommer de att få spela in en låt och även uppträda på Lollapalooza i Stockholm i juni. Talangerna valdes ut av artisterna Dree Low, Fricky, Guleed och Jelassi. Just Marti valdes av Dree Low. Via YouTube och sociala medier kommer man att kunna följa Marti och de andras resa under våren från talanger till nästa nivå.

brobygget_helsida_valsta

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

centrum_helsida2020

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida
kaa_sigtuna_helsida
marina_helsida
sommar_sigtuna2020
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

happyhomes_sommar2020
spedition_sigtuna
landsbygd_sigtuna_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

studeravidare_helsida
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_midgard_outsider
kaa_outsider
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
marina_outsider
speedy_outsider
studeravidare_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider