moderaterna_panorama

Märsta station har tappat sex av tio resenärer

Resenärerna i kollektivtrafiken via Märsta station har minskat med hela 62 procent under pandemin visar data från Google.

Googles analyssiffror över hur människor rör på sig i Sigtuna kommun visar att antalet som passerar Märsta station minskat med 62 procent sedan pandemins start. En liten återhämtning i kurvan kunde skönjas strax före jul då fler passerade stationen men fortfarande var siffrorna nästan halverade jämfört med innan pandemin.

De tidigare så välbesökta parkerna i kommunen har också sett ett minskat antal besök, det kan dock ha att göra med det ogynnsamma vädret med regn och höstrusk. Just nu är besöken i parker en tredjedel färre än innan pandemin. Shopping och nöje har också minskat med en tredjedel. Matbutiker och apotek har minskat med 27 procent, arbetsplatserna har tappat var femte anställd då distansarbete ökat i kombination med att fler är arbetslösa i kommunen. Det som går på högvarv är bostäder som ökat med 26 procent.

connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
marinan_helsida
liber_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

mp_helsida_april

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider
ewas_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys