defacto_pan2020

Märsta station har tappat sex av tio resenärer

Resenärerna i kollektivtrafiken via Märsta station har minskat med hela 62 procent under pandemin visar data från Google.

centrum_artikel

Googles analyssiffror över hur människor rör på sig i Sigtuna kommun visar att antalet som passerar Märsta station minskat med 62 procent sedan pandemins start. En liten återhämtning i kurvan kunde skönjas strax före jul då fler passerade stationen men fortfarande var siffrorna nästan halverade jämfört med innan pandemin.

De tidigare så välbesökta parkerna i kommunen har också sett ett minskat antal besök, det kan dock ha att göra med det ogynnsamma vädret med regn och höstrusk. Just nu är besöken i parker en tredjedel färre än innan pandemin. Shopping och nöje har också minskat med en tredjedel. Matbutiker och apotek har minskat med 27 procent, arbetsplatserna har tappat var femte anställd då distansarbete ökat i kombination med att fler är arbetslösa i kommunen. Det som går på högvarv är bostäder som ökat med 26 procent.

connys_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

centrum_helsida2020
meko_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

meko_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out