heat_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Märsta station bör bli bytespunkt

En satsning på fyra spär mellan Uppsala-Stockholm samt upprustning av Märsta station är nödvändig för effektivare resande i framtiden enligt Mälardalsrådet.

Mälardalsrådet ha lämnat en rapport till regeringen där man menar att samhällsnyttan för pendlandet är 20 miljarder kronor i ökad nytta om man genomför en del satsningar. Bland dessa satsningar finns fyrspår på hela sträckan mellan Uppsala-Stockholm samt en upprustning av Märsta station där regionaltåg kan stanna till och möjliggöra byten mellan pendel- och regionaltåg samt alternativa förbindelser till Arlanda.
– Mälardalsrådets analys sätter kronor och ören på varför staten måste satsa på pendlarna och infrastrukturen i våra län. Det handlar om 20 miljarder i samhällsekonomisk nytta, bara i Uppsala län. Men då måste nödvändiga satsningar som Fyrspåret Uppsala-Stockholm och en ombyggnad av Hjulstabron finansieras fullt ut, säger Johan Örjes (C), regionråd Region Uppsala och regionens representant i Mälardalsrådets infrastruktursamarbete.

Mälardalsrådet anser att trasiga spår och vägar slår mot både pendlare och företag i Stockholm-Mälardalen och därmed hela Sverige. Även vägtrafiken och E4:an mellan Stockholm-Arlanda lyfts fram, där ska det bli trefiligt hela vägen till Arlanda och förbi Märsta under 2020-talet. Idag upphör trefiligt vid Rosersberg.

bostad_helsida
garagebranden

Nu får branddrabbade betala för parkeringen

Nyheter SigtunaHem får kritik av boende för att de tar betalt för parkeringsplats vid Midgårdsbadet: - Vi som fick våra bilar brända får både parkera 1 kilometer bort från våra hus och dessutom betala 150 kr i månaden för det, uppger en hyresgäst.

centrum_helsida2020
coronakrisen

Över hundra vill ha skuldsanering

Nyheter Antalet kommuninvånare som vill ha skuldsanering ökade kraftigt under pandemin och är kvar på över 100 personer för första halvåret 2021: – Vi har aldrig tidigare tagit emot så många ansökningar, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

helsida_var2021
defacto_helsida
andersojag
skordedag_helsida
happyhomes_sommar2020
kyrka_helsida
eldsjal-helsida
mp_host_helsida
connys_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
kyrka-outsider
andersojag_outsider
skordedag_out
heat_out
connys
swedol_outsider
centrum_sommar_out
kyrkoval_outsider
bostad_outsider
nrh
eldsjal-outsider