defacto_skor
Ett möte med delfinerFoto: Märsta sportdykarklubb
Dags att kliva uppFoto: Märsta sportdykarklubb
Snorkling i korallernaFoto: Märsta sportdykarklubb
Vy från havetFoto: Märsta sportdykarklubb
Man kunde komma delfinerna riktigt näraFoto: Märsta sportdykarklubb

Märsta Sportdykarklubb på dykäventyr

Märsta sportdykarklubb var nyligen på dykresa till Hurgada i Egypten där man bodde på livebord i en vecka.

banner_artikel

Liveboard innebär att man lever på båten i en vecka och inte gör annat än dyker, vilar och laddar för nästa dyk. Det var vad som väntade medlemmarna i Märsta sportdykarklubb i Hurgada nyligen. Jonas Strandberg i sportdykarklubben berättar att man möttes nere i Hurgada och därefter plockades upp av sin reseguide för vidare transport till båten.

Vraksafari
Det var ett så kallat ”vraksafari” ute på Röda havet nedanför Sinai-halvön. Där dök man ner för att se både havslivet och olika vrak, bland annat brittiska krigsfartyget Thistlegorm som gick ner 6:e september 1941 efter att ha bombats.
– Det blir roligare och underlättar att resa i en grupp där flera rean känner varandra. Du slipper osäkerheten att hitta en dykparter som delar dina intressen. Varje resa med klubben bjuder på överraskningar. På resan var det några i gruppen som fyllde år och besättningen ordnade födelsedagsfest med dans och underbar mat, berättar Jonas Strandberg

Möte med delfiner
Vid ett av dyken vid ett korallrev fanns även delfiner och de som tänkt lata sig i solen tog snabbt på sig dykardräkten och hoppade i.
– Väl under ytan möttes vi av närmare 15 stycken nyfikna och lekfulla delfiner med fjolårskalvar. Flocken bjöd på en uppvisning långt över allas förväntan, de lekte med alla som var beredda att visa upp egna konster eller härma deras. De var närgångna, men precis bortom en armlängds avstånd. Det blev en magisk uppvisning i piruetter, kullerbyttor, kurragömma och kast med liten korall. Efter nästan 50 minuter var vår luft slut och trötta tog vi oss upp på båten. Delfinerna stannade med oss ytterligare nästan en timme och flera av oss valde att snorkla tillsammans med dem, säger Jonas.

Båten slet sig
Det bjöds också på dramatik, tidigt en morgon vaknade man upp av att båten slet sig och det var snabba fötter upp på däck, efter cirka 30 minuter får besättningen kontroll på situationen och man flyttar sig till en lugnare plats och hopp ner i vattnet en timme senare.

Kräver förkunskaper
Att åka ut på den typ av safari som Märsta sportdyklarklubb begav sig ut på kräver att medlemmarna har genomgått olika dykcertifieringar och har dykt minst 50 gånger på varierande djup och svårighetsgrad. Jonas berättar att det finns regler för vilken utrustning som får användas eller inte.
– För att du ska få valuta för dina pengar, bör du dyka med utrustning som du är van att hantera, dina kunskaper ska vara fräscha och du bör ha dykt regelbundet, alternativt kan du fräscha upp dina kunskaper innan resan. Då kan du njuta av upplevelsen i varje dyk.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

bildextra!

Märstaseger i derbyt

Fotboll Märsta IK var klart starkast i derbyt mot FC Arlanda och vann med 4-1: - Det är en derbymatch med mycket kamp och mycket vilja, men vi lyckas vinna med 4-1 och vi gör ändå bra mål tycker jag, sa tränare Kaj Eskelinen efter matchen.

premiar_sportfiske
division 3

Första derbyt på 18 år

Fotboll Första derbyt i division 3-sammanhang mellan två av bygdens är nu på lördag: - Vi har bra chans att få med oss ett bra resultat om vi kommer upp i nivå, sa MIK-tränaren Kaj Eskelinen efter 1-1 mot Håbo senast.

clasohlson_robot

Helgens matcher

Fotboll På fredag kväll inleder Rosersbergs IK helgens matcher med hemmamöte mot Gräsö Norrskedika. Höjdpunkten denna helg är givetvis derbyt på lördag!

vuxenutbildning2
nationaldag_sigtunakommun
varen2018
video

Karlsson målskytt när Vegas föll

Ishockey William Karlsson reducerade till 4-2 för Vegas mot Winnipeg men närmare än så kom inte sensationslaget som därmed ligger under i en matchserie för första gången.

division 3

Oavgjort för MIK trots drömstarten

Fotboll Märsta IK fick en drömstart mot Håbo med mål redan efter tre minuter, men tappade spelet i andra och även två viktiga poäng: - Vi kommer inte upp i standard, sa tränare Kaj Eskelinen efter matchen.

Skånelaiter i SM-final

Handboll Damernas final mellan Sävehof och H65 Höör bjöd på en match mellan ex-skånelaiterna Emma Fernis och Kristin Thorleifsdottir.

Märstaspelare på Svealandslägret

Fotboll Märsta IK har flera spelare med på Svealandslägret i Enköping denna helg: - De som är framstående under denna helg, har stor chans att sen bli uttagna till Utvecklingslägret i Halmstad, berättar Joakim Filmer-Hansen i Märsta IK.

Helgens matcher

Fotboll Märsta IK spelar hemma mot Håbo medan FC Arlanda har en svår bortamatch mot Arlanda denna helg. Här är samtliga helgens matcher!

Skånela värvar från konkurrenten

Handboll Sknånela plockar in Erik Östling från konkurrenten Tyresö inför kommande säsong: - Erik har varit en av de allra jobbigaste mittsexorna att ha som motståndare i de senaste årens allsvenska, säger tränare Jimmy Karlsson.

Dags för SMACK-Rundan på söndag

Cykel Nu på söndag är det dags för SMACK-Rundan som går i kommunen: - Vi har som tidigare år olika distanser att välja på allt från 40km till 120km, berättar Stefan Lagerqvist på SMACK.

Första segern för MIK Dam

Fotboll Märsta IK vann sin första match i Division 4 när de på söndagen besegrade Bälinge på bortaplan: - Vinst 3-0 efter mycket övertygande spel och där man kontrollerade matchen på ett bra sätt. Hade skärpan varit rätt så hade det kunnat bli minst 2-3 mål till, berättar tränare Joakim Folmer-Hansen.

Karlsson bakom segermålet när Vegas avancerade

Ishockey William Karlsson och hans Vegas avancerade till konferensfinal i Stanley Cup efter att William legat bakom segermålet i match 6 mot San José: - Det är det största jag varit med om i karriären. Hittills. Men nu ska vi förstås försöka gå ännu längre, säger wingsfostrade Karlsson till Sportbladet.

vuxentutbildning
standard_ridskola
sigtunavatten_standard
standard_start
oppning_sportfiske2
nfc_vinter
outsider_defacto
veterankraft_standard
objekt4
objekt3
outsider_moderat
objekt2
val2018
barnnplattan
connys
Norra Redovisningshuset