defacto_pan
Ett möte med delfinerFoto: Märsta sportdykarklubb
Dags att kliva uppFoto: Märsta sportdykarklubb
Snorkling i korallernaFoto: Märsta sportdykarklubb
Vy från havetFoto: Märsta sportdykarklubb
Man kunde komma delfinerna riktigt näraFoto: Märsta sportdykarklubb

Märsta Sportdykarklubb på dykäventyr

Märsta sportdykarklubb var nyligen på dykresa till Hurgada i Egypten där man bodde på livebord i en vecka.

Liveboard innebär att man lever på båten i en vecka och inte gör annat än dyker, vilar och laddar för nästa dyk. Det var vad som väntade medlemmarna i Märsta sportdykarklubb i Hurgada nyligen. Jonas Strandberg i sportdykarklubben berättar att man möttes nere i Hurgada och därefter plockades upp av sin reseguide för vidare transport till båten.

Vraksafari
Det var ett så kallat ”vraksafari” ute på Röda havet nedanför Sinai-halvön. Där dök man ner för att se både havslivet och olika vrak, bland annat brittiska krigsfartyget Thistlegorm som gick ner 6:e september 1941 efter att ha bombats.
– Det blir roligare och underlättar att resa i en grupp där flera rean känner varandra. Du slipper osäkerheten att hitta en dykparter som delar dina intressen. Varje resa med klubben bjuder på överraskningar. På resan var det några i gruppen som fyllde år och besättningen ordnade födelsedagsfest med dans och underbar mat, berättar Jonas Strandberg

Möte med delfiner
Vid ett av dyken vid ett korallrev fanns även delfiner och de som tänkt lata sig i solen tog snabbt på sig dykardräkten och hoppade i.
– Väl under ytan möttes vi av närmare 15 stycken nyfikna och lekfulla delfiner med fjolårskalvar. Flocken bjöd på en uppvisning långt över allas förväntan, de lekte med alla som var beredda att visa upp egna konster eller härma deras. De var närgångna, men precis bortom en armlängds avstånd. Det blev en magisk uppvisning i piruetter, kullerbyttor, kurragömma och kast med liten korall. Efter nästan 50 minuter var vår luft slut och trötta tog vi oss upp på båten. Delfinerna stannade med oss ytterligare nästan en timme och flera av oss valde att snorkla tillsammans med dem, säger Jonas.

Båten slet sig
Det bjöds också på dramatik, tidigt en morgon vaknade man upp av att båten slet sig och det var snabba fötter upp på däck, efter cirka 30 minuter får besättningen kontroll på situationen och man flyttar sig till en lugnare plats och hopp ner i vattnet en timme senare.

Kräver förkunskaper
Att åka ut på den typ av safari som Märsta sportdyklarklubb begav sig ut på kräver att medlemmarna har genomgått olika dykcertifieringar och har dykt minst 50 gånger på varierande djup och svårighetsgrad. Jonas berättar att det finns regler för vilken utrustning som får användas eller inte.
– För att du ska få valuta för dina pengar, bör du dyka med utrustning som du är van att hantera, dina kunskaper ska vara fräscha och du bör ha dykt regelbundet, alternativt kan du fräscha upp dina kunskaper innan resan. Då kan du njuta av upplevelsen i varje dyk.

Hockeyskolan är större än någonsin

Ishockey Wings hockeyskola har haft sina prova-på-tillfällen. Men trots det är det nästan 100 barn som kliver på i Pinbackshallen en lördag förmiddag: - Vi har fått hit många barn som provat på och sedan är kvar, berättar Per Ottenström, ledare i hockeyskolan.

defacto_host2018
hostfest_centrum
allsvenskan

Skånela föll med uddamålet

Handboll Skånela förlorade med 25-26 i Vikingahallen mot Eskilstuna GUIF efter att sekretariatet hamnat i fokus sista sekunderna då man missade att sätta igång klockan.

division 3

FC Arlanda ur trean

Fotboll Sejouren för FC Arlanda i Division 3 blev ettårig, nu är man klara för fyran 2019.

allsvenskan

Seger mot Eslöw

Handboll Skånela vann i Damallsvenskan med 26-23 efter att Moa Andersson svarat för åtta mål: - Vi har revanschlusta från förra helgen, sa tränaren Fredrik "Chippen" Söderberg.

EXTRA

Styrkebesked av Skånela

Handboll Skånela imponerade stort under söndagen när man slog OV Helsingborg med 26-21: - Vi följer spelplanen, konstaterar tränare Jimmy Karlsson.

Svår uppgift för Skånela mot seriefavoriten

Handboll Skånela möter seriefavoriten OV Helsingborg hemma i Märsta på söndagen: - Jag tycker att vi går in med en skön känsla inför denna match då vi överlag gjorde en bra prestation mot Kungälv och att försvarsspel och målvaktsspel var något som såg väldigt bra ut och något som vi ska bygga vidare på, säger assisterande tränare Kalle Andersson till klubbens hemsida.

komvuxq3_4
nrh
objekt4
sigtunavatten_standard
outsider
sportfiske_banner
sbrf_sep
objekt3
objekt2
connys