banner_moderaterna
Ett möte med delfinerFoto: Märsta sportdykarklubb
Dags att kliva uppFoto: Märsta sportdykarklubb
Snorkling i korallernaFoto: Märsta sportdykarklubb
Vy från havetFoto: Märsta sportdykarklubb
Man kunde komma delfinerna riktigt näraFoto: Märsta sportdykarklubb

Märsta Sportdykarklubb på dykäventyr

Märsta sportdykarklubb var nyligen på dykresa till Hurgada i Egypten där man bodde på livebord i en vecka.

banner_moderaterna_artikel

Liveboard innebär att man lever på båten i en vecka och inte gör annat än dyker, vilar och laddar för nästa dyk. Det var vad som väntade medlemmarna i Märsta sportdykarklubb i Hurgada nyligen. Jonas Strandberg i sportdykarklubben berättar att man möttes nere i Hurgada och därefter plockades upp av sin reseguide för vidare transport till båten.

Vraksafari
Det var ett så kallat ”vraksafari” ute på Röda havet nedanför Sinai-halvön. Där dök man ner för att se både havslivet och olika vrak, bland annat brittiska krigsfartyget Thistlegorm som gick ner 6:e september 1941 efter att ha bombats.
– Det blir roligare och underlättar att resa i en grupp där flera rean känner varandra. Du slipper osäkerheten att hitta en dykparter som delar dina intressen. Varje resa med klubben bjuder på överraskningar. På resan var det några i gruppen som fyllde år och besättningen ordnade födelsedagsfest med dans och underbar mat, berättar Jonas Strandberg

Möte med delfiner
Vid ett av dyken vid ett korallrev fanns även delfiner och de som tänkt lata sig i solen tog snabbt på sig dykardräkten och hoppade i.
– Väl under ytan möttes vi av närmare 15 stycken nyfikna och lekfulla delfiner med fjolårskalvar. Flocken bjöd på en uppvisning långt över allas förväntan, de lekte med alla som var beredda att visa upp egna konster eller härma deras. De var närgångna, men precis bortom en armlängds avstånd. Det blev en magisk uppvisning i piruetter, kullerbyttor, kurragömma och kast med liten korall. Efter nästan 50 minuter var vår luft slut och trötta tog vi oss upp på båten. Delfinerna stannade med oss ytterligare nästan en timme och flera av oss valde att snorkla tillsammans med dem, säger Jonas.

Båten slet sig
Det bjöds också på dramatik, tidigt en morgon vaknade man upp av att båten slet sig och det var snabba fötter upp på däck, efter cirka 30 minuter får besättningen kontroll på situationen och man flyttar sig till en lugnare plats och hopp ner i vattnet en timme senare.

Kräver förkunskaper
Att åka ut på den typ av safari som Märsta sportdyklarklubb begav sig ut på kräver att medlemmarna har genomgått olika dykcertifieringar och har dykt minst 50 gånger på varierande djup och svårighetsgrad. Jonas berättar att det finns regler för vilken utrustning som får användas eller inte.
– För att du ska få valuta för dina pengar, bör du dyka med utrustning som du är van att hantera, dina kunskaper ska vara fräscha och du bör ha dykt regelbundet, alternativt kan du fräscha upp dina kunskaper innan resan. Då kan du njuta av upplevelsen i varje dyk.

sap_valet2018

Fjärde året för Sigtuna Swimrun

Sport Det blir Sigtuna Swimtun för fjärde året i rad i år: - Vi arrangerade ju Sigtunarännet tidigare i år och tycker det ska bli väldigt roligt att vara med och arrangera Sigtuna Swimrun, säger fredric Buchaus på Sigtuna stads löp- och triathlonklubb.

division 3

Tungt nederlag för MIK

Fotboll Märsta IK förlorade mot Syrianska IF Kerburan på söndagen och tappade därmed viktiga poäng i toppen.

happy_homes_juli
division 3

FC Arlanda vann bottenmötet

Fotboll FC Arlanda tog en viktig seger i bottenmötet mot Uppsala-Kurd på söndagen: - Det var starkt mentalt av oss att vända i andra halvlek, sa Tomas Lind, tränare i FC Arlanda efteråt.

Tre nya spelare till Wings

Ishockey Wings som går på is nu i augusti har gjort klart med centern Otto Larsson från Gimo, Freddi Byström från Nyköping och Sebastian Crystall från Bålsta.

steningeslottsommar

Helgens matcher

Fotboll Gott om matcher denna helg i samtliga serier. Märsta IK fortsätter toppjakten på söndag medan FC Arlanda spelar bottenmöte på lördag.

Rosers plockar in Sigtunatalangen

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klar med 18-årige sigtunatalangen Simon Berg för den kommande säsongen: Jag har trivts bra i Sigtuna men ville vidare, ta nästa steg, säger Simon till klubbens sajt.

theweek_2018
banner_center_helsida_tva
marstakalaset

Lyckat landslagsarrangemang för Skånela

Handboll Skånela IF är nöjda med förra helgens arrangemang av Scandinavian Open i Vikingahallen: - Jag har bara hört positiva röster och från de deltagande nationerna har det bara kommit applåder och beröm med bra faciliteter, bra mat, enkla transporter och bra boende, säger Skånelas arrangörsansvarig Robert Zetterquist till klubbens hemsida

centerpartiet_helsida_ett
gotenehus

Ny ordförande för FC Arlanda

Fotboll FC Arlanda har hållit nytt årsmöte och gjorde det för första gången i egna lokaler på Atletvägen: - Vi har haft en väldigt positiv utveckling i föreningen det gångna året, säger nyvalde ordföranden Michael Günes.

Melwin drömmer om NBA

Basket Valstatalangen Melwin Pantzar får ännu mer uppmärksamhet för sitt år i Real Madrid och nu har SVT Sport gjort ett inslag.

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
sd_val2018
sfs_outsider
skanela_standard