januari
Foto: Sigtuna kommuj

Märsta på Minecraft

Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

centrum_artikel

Nu kan du röra dig i Märsta med Minecraft. Kommunen har gjort delar av Märsta tillgängligt i spelet, det rör sig om kommunhuset, Sätuna torg och Märsta station. Du behöver dock först ladda ner en zippad fil samt ha Minecraft Java Edition. Det är inte första gången Minecraft används i kommunen, tidigare har Sigtuna stadsängar utvecklat sitt nya bostadsområde med hjälp av spelet.

Läs mer om projektet här

prima_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

defacto_helsida
2020_helsida
connys_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

agy_flyg_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

happyhomes_sommar2020

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

agy_oppethus-helsida
januari_helsida
moderat_outsider_jan
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_out
prima_outsider
agy-outsider
sigtuna_vatten_outsider
agy_flyg_outsider
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
meko_outsider