bostadsformedling
Foto: Sigtuna kommuj

Märsta på Minecraft

Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

centrum_artikel

Nu kan du röra dig i Märsta med Minecraft. Kommunen har gjort delar av Märsta tillgängligt i spelet, det rör sig om kommunhuset, Sätuna torg och Märsta station. Du behöver dock först ladda ner en zippad fil samt ha Minecraft Java Edition. Det är inte första gången Minecraft används i kommunen, tidigare har Sigtuna stadsängar utvecklat sitt nya bostadsområde med hjälp av spelet.

Läs mer om projektet här

defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
connys_helsida
brobygget_midgard_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
sigtunahem_sokbostad
studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
helsida_sommarlov
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
outsider_sommarlov
brobygget_midgard_outsider
nrh
studeravidare_outsider
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider