center_pan21
Foto: Märsta IK/Insändarbild

Märsta IK hänger på i toppstriden

Märsta IK tog tre viktiga poäng mot Brottby och hänger på i toppstriden:- Trots många mål missar vi på tok för mycket, säger tränare Philip Alouch.

Märsta IK hade ledningen i paus efter mål av Mathyo Pato i 31:a minuten.
– Vi börjar matchen bra och har efter tio minuter tre klara målchanser. Vi får in 1-0 i första halvlek men är ineffektiva, säger tränare Philip Alouch.

Viktor Rönn kvitterade för Brottby med tjugo minuter kvar men bara fem minuter senare satte Aleksandar Radulj 2-1 för MIK på Midgårdsvallen. Xavier Espinoza Contreras ökade på i 82:a minuten och spelande tränare Philip Alouch bytte in sig själv och satte 4-1 på övertid.
– Andra halvlek fortsätter på samma vis. Vi missar en del men helt från ingenstans gör de 1-1 på deras första, och enda, skott i matchen med 20 minuter kvar. Därefter lossnar det för oss i avsluten och vi gör tre mål och kan vinna komfortabelt med 4-1, konstaterar Alouch.

Tränare Alouch var långt ifrån uppgiven med att det inte blev fler mål. Han är nöjd med att man skapar målchanser.
– Vi jobbar åt rätt håll och vet att vi har ljusa kommande stunder. En förlust detta år, vilket kom i derbyt då Rosersberg fick vända sitt underläge när vi tidigt åkte på ett rött kort. För att ta nästa steg och slåss i absoluta toppstriden måste vi lära oss att stänga matcher. Sätta våra lägen och hålla tätt bak. Vi har två 1-1-matcher mot två topplag, där vi släppt in mål och tappat ledning i slutskedet av matcherna. Med erfarenheten kommer troligtvis smartare och klokare beslut och således ännu bättre resultat. Vi får ta en match i taget och se hur långt det tar oss, säger Philip.

bostad_helsida
fotbollssvepet

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Bara en vecka återstår av seriespelet i de flesta serier. Här är resultaten för bygdens lag från den gångna helgen.

happyhomes_sommar2020
andersojag
division 2

Ytterligare ett tungt nederlag

Fotboll FC Arlanda åkte på ännu ett tungt nederlag i Division 2 och degraderingen kommer snart vara ett faktum både i teorin och praktiken.

herrallsvenskan

Skånela vann premiären

Handboll Skånela vann premiären av Herrallsvenskan med 34-29 efter en stark första halvlek: - Fem mål upp på Varberg är vi nöjda med, fram för allt vår första halvlek, sa tränare Jimmy Karlsson.

centrum_helsida2020
coronakrisen

Satsar på sportis för att locka ungdomarna till idrotten

Sport Taxorna inom kultur- och fritidsverksamheten höjs inte för 2022: - Fokus för nästa år är att fortsätta stötta föreningarna att få tillbaka de medlemmar som lämnat verksamheterna under pandemin, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

2020_helsida
defacto_helsida
eldsjal-helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll FC Arlanda spelar igen efter covidutbrott. I Division 4 är det tidig seriefinal mellan Unik-Rosersbergs IK.

connys_helsida
division 4

RIK serieledare efter seger mot Rasbo

Fotboll Rosersbergs IK bjöd in till fest på hela Råberget och man mötte även Rasbo där det blev seger med 4-1: - Vi hade både Munther och Mulle borta så kanske inte den bästa matchen men tre poäng och viktiga poäng, säger tränare Stefan Lundqvist.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
bostad_outsider
eldsjal-outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
andersojag_outsider
connys
swedol_outsider
mp-outsider