sap_pan
Foto: Märsta IK/Insändarbild

Märsta IK hänger på i toppstriden

Märsta IK tog tre viktiga poäng mot Brottby och hänger på i toppstriden:- Trots många mål missar vi på tok för mycket, säger tränare Philip Alouch.

Märsta IK hade ledningen i paus efter mål av Mathyo Pato i 31:a minuten.
– Vi börjar matchen bra och har efter tio minuter tre klara målchanser. Vi får in 1-0 i första halvlek men är ineffektiva, säger tränare Philip Alouch.

Viktor Rönn kvitterade för Brottby med tjugo minuter kvar men bara fem minuter senare satte Aleksandar Radulj 2-1 för MIK på Midgårdsvallen. Xavier Espinoza Contreras ökade på i 82:a minuten och spelande tränare Philip Alouch bytte in sig själv och satte 4-1 på övertid.
– Andra halvlek fortsätter på samma vis. Vi missar en del men helt från ingenstans gör de 1-1 på deras första, och enda, skott i matchen med 20 minuter kvar. Därefter lossnar det för oss i avsluten och vi gör tre mål och kan vinna komfortabelt med 4-1, konstaterar Alouch.

Tränare Alouch var långt ifrån uppgiven med att det inte blev fler mål. Han är nöjd med att man skapar målchanser.
– Vi jobbar åt rätt håll och vet att vi har ljusa kommande stunder. En förlust detta år, vilket kom i derbyt då Rosersberg fick vända sitt underläge när vi tidigt åkte på ett rött kort. För att ta nästa steg och slåss i absoluta toppstriden måste vi lära oss att stänga matcher. Sätta våra lägen och hålla tätt bak. Vi har två 1-1-matcher mot två topplag, där vi släppt in mål och tappat ledning i slutskedet av matcherna. Med erfarenheten kommer troligtvis smartare och klokare beslut och således ännu bättre resultat. Vi får ta en match i taget och se hur långt det tar oss, säger Philip.

helsida_sfs
pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida
social_helsida
ewas_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Elliot Duvert klar för VM i Colombia

Friidrott Elliot Duvert har tagits ut till Junior-VM i Colombia 1:a augusti: - Elliot har, vid båda sommarens mångkamper, med god marginal överträffat kvalgränsen till Junior-VM och ska självklart med till Cali, säger Mikael Wennolf, landslagsledare, till sajten fridrott.se

mp_helsida_april

Fotbollsevent i Märsta Centrum

Fotboll Mutima Fotboll arrangerar ett tredagarsevent i Märsta Centrum 15-17 juli: - Syftet med eventet är att visa en positiv bild av Märsta. En möjlighet för alla invånare att se det som är bra och på så sätt uppskatta det vi har, berättar Alwin Waswa på Mutima Fotboll.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
mp_outsider2022
sfs_out
moderat_outsider
event_outsider
outsider_social