liber_pan_sommar
Mikael Andersson, VD Märsta Förenade. Foto: Pressbild

Märsta Förenade ökade mest i branschen

Märsta förenade är det företag som ökar mest i sin bransch, Sveriges Åkerier.

centrum_artikel

Branschorganisationen Sveriges Åkerier har sammanställt hur mycket omsättningen ökat bland deras medlemsföretag 2017-2018. Den visar att branschen omsatte närmare 8 miljarder under 2018, en ökning med 370 miljoner jämfört med 2017. Det företag som ökat mest under både 2017 och 2018 är Märsta Förenade med 451 miljoner.

Branschetta är Fria som ligger etta, Märsta Förenade omsatte 988 miljoner kronor:
– Vi är stolta att kunna visa upp att våra insatser verkligen ger resultat. säger Mikael Andersson VD på Märsta Förenade och fortsätter:
– Att vi nu står för drygt 13% av hela branschens omsättning ger oss ännu mer möjligheter att visa våra kära kunder och samarbetspartners att vi tillsammans kan se framtiden som ljus, uppger VD Mikael Andersson i ett pressmeddelande.

Åkerierna märker heller inte av någon inbromsning som verkar drabba bostadsbyggen.
– Vi ser självklart en viss avmattning, men genom vårt arbete med att alltid fördela våra enheter på olika typer av uppdrag, så gör det att vi inte behöver känna av dessa avmattningar för mycket. Vi kan ofta omfördela till andra områden där det fortfarande är full produktion. Sedan är det självklart så att många av de stora infrastrukturprojekten inte kan stoppas. Och vi är en naturlig part i dessa sedan närmare 20 år tillbaka, konstaterar Mikael Andersson.

centrum_helsida2020
coronakrisen

Efterfrågan inom hotellnäringen på väg upp

Näringsliv I takt med att Sverige öppnar upp spår nu hotellbranschen en bättre höst: - Som företagare i besöksnäringen kan jag nu se ljuset i tunneln och efterfrågan för andra halvåret ser betydligt bättre ut än både 2018 och 2019, vilket är glädjande, säger Lotta Giesenfeld Boman, vd och ägare Sigtunahöjden Hotell och Konferens.

brobygget_day
coronakrisen

Stor efterfrågan på internationella flygresor till Arlanda

Näringsliv Efterfrågan på flygresor är på väg upp igen rapporterar SVT Stockholm: - Vi bedömer att det blir en kraftig återhämtning nu men från väldigt låga nivåer, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms handelskammare, till SVT.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Kommunen hyllas för många laddplatser

Näringsliv Sigtuna kommun hyllas av Volkswagen för att de har många laddpunkter per 1000 invånare: - Det är inte bara kommunerna som avgör hur många laddpunkter det byggs på en viss ort, men det är ändå viktigt att lyfta fram toppkommunernas insats, i detta fall Strömstad, Åre och Sigtuna. Kommunerna har en viktig roll som lokal pådrivare och samverkanspart gentemot andra aktörer, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Personbilar Sverige.

coronakrisen

Ljusning i sikte för flygresandet

Näringsliv Swedavias tio flygplatser må ha tappat drygt 3,1 miljoner resenärer i maj jämfört med för två år sedan men månaden var ändå en ljuspunkt jämfört med förra året.

speedy_vinter_helsida
rentawreck_helsida
ungsatsning
defacto_helsida
nedläggningen av Bromma

Plan för Arlanda presenteras i december

Näringsliv En plan för Arlandas framtida kapacitet ska presenteras i december.

helsida_var2021
2020_helsida
coronapandemin

Sex nya SAS-linjer återstartar

Näringsliv SAS återstartar sex europeiska linjer från Arlanda under juni.

mp-helsida
vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
aftenbil_outsider
vardcentral_outsider
rentawreck_outsider
ungsatsning-outsider
brobygget_night_out
centrum_sommar_out
brobygget_day_out
connys