defacto_pan
Foto: Pressbild

Märsta Förenade expanderar

Märsta Förenade köper upp fem bergsäker av GJL Förvaltning AB.

banner_juni_artikel

GJL Förvaltning AB säljer av bergtäkter med verksamhet inom försäljning och hantering av grus- och bergmaterial. En bergtäkt ligger i Huddinge, en i Jämtland, en i Västernorrland och två i Sundsvall. Märsta Förenade kommer i och med förvärvet att bilda en koncern med Granlunds Grus i Saltsjö-Boo AB, Kvarnen Berg & Jord AB, Gladö Berg & Jord AV och Svenska Grus & Berg AB.
– All personal inklusive bolagens tidigare ägare, Michael Granlund, fortsätter att arbeta kvar i verksamheten på respektive arbetsplatser och är viktiga för fortsatt hög kompetens och stor kundkännedom. Genom vår starka ekonomiska position har vi även kunnat förhandla till oss en bra lösning för att finansiera detta förvärv vilket tryggar vår organisation inför framtiden, kommenterar Mikael Andersson VD för Märsta Förenade åkeriföretag AB.

Genom förvärvet väntas Märsta Förenade öka sin lönsamhet genom materialhantering främst vi Gladö Kvarn. Märsta Förenade omsätter en dryg miljard idag, det är oklart hur mycket man förvärvar bergtäkterna för.

defacto_helsida

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

sigtunavatten_standard
fme_helsida

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

sommar
happyhomes_2019
ica_valsta_choklad
banner_juni_helsida
colorama_april2

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

sbrf_helsida

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

sbrf_outsider
connys
sportfiske_sommar
nrh
fme_outsider
defacto_outsider
colorama_april