defacto_pan2020
Märsta Alliance var på plats för att ta emot sitt pris som Årets förening.Foto: Märsta Alliance

Märsta Alliance Årets förening

Det hölls föreningsgala på torsdagskvällen och Märsta Alliance utsågs till Årets förening

centrum_artikel

På föreningsgalan som Sigtuna kommun höll under torsdagen i Kulturlänken utsågs som väntat William Karlsson till Årets prestation med motiveringen ”Från doldis till storstjärna på sju månader”. Karlsson var själv inte på plats men lämnade en hälsning om att han uppskattar priset då det var i Märsta han växte upp och började spela hockey.

Till Årets förening utsågs sen Märsta Alliance, Helen Gunnarsson från Sigtuna Dansskola fick Årets Kulturpris och Årets Ungdomsledare blev Svante Backman. Oscar Björk fick Årets initiativ och Adam Rosvall blev Årets kulturstipendiat, samtliga dessa fyra priser hade tidigare offentliggjorts. I samband med galan uppmärksammades även att Friluftsfrämjandet Märsta-Sigtuna fyller 60 år. Konferencier under galan var Therese Berkovits som utsågs till Årets PT i vintras.

marina_helsida
valvet_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

kcbygg_helsida
happy_homes_mars
studeravidare_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

speedy_helsida

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

stottasigtuna_helsida
studenten2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

defacto_helsida
kcbygg_outsider
valvet_outsider
nrh
studenten2020_outsider
studeravidare_outsider
stottasigtuna_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
sommarlov_outsider
ridskola_2020_outsider