moderaterna_panorama
Märsta Alliance var på plats för att ta emot sitt pris som Årets förening.Foto: Märsta Alliance

Märsta Alliance Årets förening

Det hölls föreningsgala på torsdagskvällen och Märsta Alliance utsågs till Årets förening

På föreningsgalan som Sigtuna kommun höll under torsdagen i Kulturlänken utsågs som väntat William Karlsson till Årets prestation med motiveringen ”Från doldis till storstjärna på sju månader”. Karlsson var själv inte på plats men lämnade en hälsning om att han uppskattar priset då det var i Märsta han växte upp och började spela hockey.

Till Årets förening utsågs sen Märsta Alliance, Helen Gunnarsson från Sigtuna Dansskola fick Årets Kulturpris och Årets Ungdomsledare blev Svante Backman. Oscar Björk fick Årets initiativ och Adam Rosvall blev Årets kulturstipendiat, samtliga dessa fyra priser hade tidigare offentliggjorts. I samband med galan uppmärksammades även att Friluftsfrämjandet Märsta-Sigtuna fyller 60 år. Konferencier under galan var Therese Berkovits som utsågs till Årets PT i vintras.

marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

ewas_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

liber_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
mp_outsider2022
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ewas_outsider
swedol_outsider