stationshusen_pan
Markus CornejoFoto: Privat

Markus uttagen till Riksläger

Markus Cornejo har tagits ut till Rikslägret senare i juli vilket ger en möjlighet att komma med i landslagstruppen för P15.

P15-landslagets ledning har tagit ut en trupp till Rikslägret på Bosön, ett 30-tal spelare från hela landet har tagits ut, några av dessa är målvakter, däribland Markus Cornejo från FC Arlanda.
– Jag känner mig ganska glad att allt inom fotbollen går bra just nu. Att få höra att jag blev kallad till rikslägret och att få göra min debut för Arlanda i divison 2 får mig att inse att mitt hårda jobb ger resultat. Detta gör att min dröm inom fotbollen närmar sig ännu mer och bara fortsätta att kämpa så kommer det fortfarande att gå bra för mig, säger Markus till märsta.nu

Sadlade om som tioåring
Markus har även tidigare varit på samlingar innan han togs ut till Rikslägret. Det var en rolig upplevelse enligt honom. Han började sin karriär i Rosersbergs IK som knatte och var anfallare i sina yngre dagar. Vid 9-årsåldern bytte han till FC Arlanda där han sedan sadlade om till målvakt. Efter långa träningspass med sin pappa älskade han att vara målvakt:
– Efter några år i Arlanda gick jag till AIK tillsammans med mina vänner och mina gamla tränare Hakim, Jason och Kristoffer som tränade AIK då. Vi vann serien och visade vad vi gick för. Efter två år med AIK spelade jag i Vasalund P05U, där vi spelade Kvalserie till Allsvenskan och det var en kul upplevelse. Sen i år så började alla vi i Arlanda igen och jag fick chansen att träna med A-laget, sen är vi där jag är nu. En lång resa som var värd för min utveckling, fortsätter Markus.

Skolan viktig
Det är dock inte bara fotboll i livet för Markus. Skolan är givetvis viktigt. Han börjar nian. Han är medveten om att det måste finnas en ”Plan B” om inte fotbollen bär honom hela vägen till proffslivet.
– Mina framtidsplaner inom fotbollen är att få spela i landslaget antingen för Chile eller Sverige. Men min dröm framförallt är att bli fotbollsproffs, men mitt högsta mål är att spela i en av dom högsta ligorna och vinna något stort. Bara fortsätta jobba hårt för inget är omöjligt.

Debuterade mot Stocksund
Tidigare denna säsong fick han även hoppa in i skarpt läge i Division 2 mot Stocksund. Efter en skada i en match fick Markus debutera. Laget låg under med 1-0 när Markus hoppade in, han svarade för en stabil insats och bröt några inlägg. FC Arlanda kvitterade i sista minuten och Markus var nöjd med debuten. P15-landslaget ska tas ut efter Rikslägret, återstår att se om han kommer med.

julmarknad_helsida
herrallsvenskan

Överraskande nederlag för Skånela

Handboll Skånela föll överraskande mot Karlskrona hemma i Vikingahallen med 25-23: - Återigen ingen bra match, vi har tre upp med tio kvar och förlorar sista med fem, konstaterar tränare Jimmy Karlsson.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
jul2021
herrallsvenskan

Oavgjort igen för Skånela

Handboll Trots en klar ledning för Skånela med tjugo minuter kvar lyckas man tappa en poäng hemma mot Tyresö: - Vi ger bort en poäng, känns det som, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

valsta-jul_helsida
hockeyettan

Wings föll mot tabellettan

Ishockey Det var en match av akademisk betydelse för både Hudiksvall och Wings. Redan klara ettan Hudiksvall kom till Märsta för att hålla farten uppe inför Allettan.

mp_host_helsida
2020_helsida
connys_helsida
hockeyettan

Wings besegrade Segeltorp

Ishockey Näst sista omgången av Hockeyettan Östra spelades på söndagen och Wings kunde äntligen vinna efter några tunga matcher.

centrum_helsida2020
hockeyettan

Poäng för Wings

Ishockey Wings fick med sig en poäng från matchen mot Hanviken då det blev förlust på övertid.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
sigtuna_vatten_outsider
valsta_jul_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
jul_outsider
julmarknad_outsider
swedol_outsider
mp-outsider
stationshusen_out