moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Markant ökning av bostadsbränder i december

Larmen om bostadsbränder ökar markant under december: - Se till att ha minst en fungerande brandvarnare i hemmet, gärna flera. Särskilt viktigt är det på natten, då det ofta är brandvarnaren som är det avgörande faktorn om hjälpen kan larmas i tid, säger Helena Söderblom, presschef vid SOS Alarm.

I Stockholms län ökar antalet larm om bostadsbränder med 42 procent i december, det är ungefär lika mycket som rikssnittet för månaden. Överallt i landet får brandkåren in fler samtal om bostadsbränder. Anledningen är att det finns fler ljus och andra ljuskällor som kan leda till brand om man inte släcker dem. Redan i år har larm om 6000 brand i bostad kommit till SOS Alarm vilket är fler än hela 2015. Ytterligare 300 larm väntas in under jul- och nyårshelgen som är en intensiv tid för lokala brandkårerna.
– Om du upptäcker en brand: försök att släcka, varna andra och sätt dig sedan i säkerhet och ring 112. Det kan rädda liv, säger Helena Söderblom, presschef vid SOS Alarm.

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
connys
mp_outsider2022
marina_outsider
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider