defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

Markägare uppmanas bekämpa jättelokan

Den så kallade jättelokan är återigen ett problem och nu har Länsstyrelsen initierat ett program för att utrota den.

centrum_artikel

Jättelokan behöver bekämpas eftersom den är både invasiv, det vill säga tar över jorden och slår ut andra växter, samt kan orsaka brännsår hos främst djur men även människor som kommer i kontakt med den. Den påminner till utseendet även om hundkex. Länsstyrelsen uppmanar markägare att försöka få bort den rapporterar P4 Stockholm:
– Om man är markägare ska man ta bort den men man ska vara försiktig, kanske be ett proffs att ta bort den, säger Mats Nordnin, handläggare på Länsstyrelsen till SR.

dackskiftarna_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
rentawreck_helsida
Moderaterna_helsida2021
connys_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderaterna_sigtuna
vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
rentawreck_outsider
dackskiftarna_outsider