centrum_panorama2020

Marginell minskning av arbetslösheten när kommunen växer

Arbetslösheten minskade marginellt i kommunen det senaste året men är fortfarande bland den högsta i länet.

centrum_artikel

Sigtuna kommun har de senaste tolv månaderna minskat arbetslösheten med 0,1 procent till 6,7 procent (april 2018). Det framgår av Länsstyrelsens senaste rapport om läget i länet. Men bara i fyra andra av länets kommuner är arbetslösheten högre än i Sigtuna kommun (Södertälje, Botkyrka, Järfälla och Haninge). Länssnittet är 5,9 procent och rikssnittet 7,1. Grannkommunen Upplands-Väsby ligger på 6,3 och lägst i länet är det i Vallentuna med 2,6.

Ökad befolkning och fler i bidrag
Samtidigt har Sigtuna en av de högsta befolkningsökningarna i hela Stockholm med 0,7 procent sett till sin befolkningsstorlek. Den var högre bara i Upplands-Bro. I hela länet ökade befolkningen med 39 000 invånare. Sigtuna kommun är nu 47 481 invånare per första kvartalet 2018, en folkökning med 335 invånare. Drygt 3000 personer i kommunen försörjs av sociala ersättningar och bidrar, det motsvarar 11 procent av invånarantalet (20-64 år), där är Sigtuna åtta i länet. Högst är siffran i Södertälje med 18,5 % och lägst i Danderyd 5,3%.

7 av 10 i jobb
Generellt har sysselsättningen i Stockholms län ökar med 27 900 fler personer i arbete det senaste året och sysselsättningsgraden är uppe i 71,8 procent.
– Stockholms län och övriga riket har haft en god konjunktur under en längre tid nu. Den regionala arbetsmarknaden fortsatte att utvecklas positivt under det första kvartalet, säger chefsanalytiker Per Bark, chefsanalykter på Länsstyrelsen i Stockholms län.

defacto_helsida
speedy_helsida
connys_helsida
studeravidare_helsida
kcbygg_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

studenten2020_helsida
sommarlov_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

marina_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
nrh
sommarlov_outsider
swedol_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider