defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Marginalla förändringar på bostadsmarknaden

Bostadspriserna ligger på en relativ oförändrad nivå det senaste kvartalet.

centrum_artikel

Trots coronapandemin ligger bostadspriserna på en oförändrad nivå det senaste kvartalet enligt Mäklarstatistik. 131 bostadsrätter såldes mellan april-juni till medelpriset 1,9 miljoner, en nedgång med 0,6 procent. På villasidan har 60 affärer skett till medelpriset 5,07 miljoner, där är nedgången 1,3 procent. Det senaste året har 232 villor förmedlats till medelpriset 4,8 miljoner, en uppgång med 1,2 procent.

Dock är nedgången kraftigare för bostadsrätter i kommunen det senaste året, 535 bostadsrätter har sålts till medelpriset 1,923 miljoner vilket är en nedgång med hela åtta procent.
– Nu efter fyra månader med Corona kan vi konstatera att bostadsmarknaden inte påverkats så dramatiskt som många befarade. Antal affärer ligger på ungefär samma nivå som förra året priserna har varit relativt stabila. Samtidigt har både utbud och efterfrågan svängt fram och tillbaka under våren och vi kan se helt olika tendenser för olika bostadstyper, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.

Sommaren som normalt brukar vara en lågintensiv period har varit mer aktivt än vanlig. Bland annat kommer fler hem utifrån och vill spendera semestern hemma, något som kan leda till fler köp eller försäljningar.
– De som varit inne i marknaden länge och har en stabil ekonomi påverkas inte alls på samma sätt vilket avspeglas i den höga efterfrågan på villor och fritidshus, fortsätter Johan Engström, VD Fastighetsbyrån.

brobygget_helsida_valsta
2020_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
centrum_helsida2020
helsida_sommarlov
connys_helsida
sigtunahem_sokbostad
happyhomes_sommar2020
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
brobygget_midgard_outsider
outsider_sommarlov
nrh
brobygget_outsider_valsta