center_pan21
Foto: Riksbanken

Männen har högre pension än kvinnor i kommunen

Männen i kommunen har mer än 30 procent högre pension än kvinnor enligt Sveriges Kvinnolobby.

Det råder stora skillnader mellan män och kvinnors pensioner, fram för allt i Stockholms län. Största skillnaden finns i Danderyd där männen har 43 procent högre pension. Sigtuna kommun har en skillnad på 31 procent och parkerar nånstans mitt i tabellen bland länets 26 kommuner. Ett antal organisationer och politiska rörelser kräver nu en reformation av pensionssystemet där syftet är att höja kvinnors pensioner. Sundbyberg har det minsta pensionsgapet med 23 procent.

mp_host_helsida
bostad_helsida
happyhomes_sommar2020

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

connys_helsida
defacto_helsida
andersojag
centrum_helsida2020

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

helsida_var2021
eldsjal-helsida
2020_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
swedol_outsider
andersojag_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
nrh
connys
eldsjal-outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider