defacto_pan2020
Foto: Riksbanken

Mångmiljonbelopp till hyresvärdarna

Hyresvärdar i kommunen som gett hyresrabatter till krisande företag har sökt statligt stöd på 34 miljoner kronor.

centrum_artikel

Hyresvärdar sim gett rabatter till butiker, restauranger och hotell kan nu söka stöd från staten för att inte gå under skriver Mitt i Stockholm. I Sigtuna kommun rör det sig om totalt 34 miljoner kronor. Stödet går till värdar som gett hyresgäster rabatt på den fasta lokalhyran. Ansökningarna i länet uppgår till 444 miljoner kronor.

Hyresvärdarna i kommunen utmärker sig, bara i Stockholm och Solna är det högre belopp än i Sigtuna. Stockholm med 293 miljoner och Solna 40,6. Därefter följer Sigtuna med 34 och fyran Nacka ligger på 18 miljoner. Det är alltså inte kommunerna som söker utan ansökningarna kommer från värdar där verksamheter är verksamma.

Sigtuna kommun har många verksamheter lite kopplade till turism, hotell och Arlanda vilka har varit hårt drabbade av coronakrisen.

kkdk_helsida
helsida

NRH stödjer BRIS-arbete

Näringsliv Sigtunabon David Sandberg Hjelm föreläste för Norra Redovisningshusets personal som samtliga samtidigt passade på att bli stödmedlemmar: - Jag tycker BRIS gör ett fantastiskt jobb och vi vill stödja deras arbete, säger Johan Sandberg, VD för Norra Redovisningshuset.

Rekorddag för ABS Wheels

Näringsliv ABS Wheels satte nytt omsättningsrekord för sin e-handel med tre miljoner kronor för en dag: -Gårdagen (måndag, reds anm) var vår all-time high under ett dygn men hela föregående vecka har legat runt 48 procent högre i försäljning, säger Vd Andie Lahdo till ehandel.se

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
personal_sandstrom_helsida

Bottennotering i näringslivsranking

Näringsliv Sigtuna tappar kraftigt i Svenskt Näringslivs ranking över Företagsklimat: - För att klättra i rankingen behöver Sigtuna fokusera på förbättrad dialog mellan företagen och kommunens beslutsfattare och på förbättrad service i företagarärenden, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv i Stockholms län.

skanela_event_helsida
boisigtuna

NRH tar över knivstabaserad byrå

Näringsliv Norra Redovisningshuset i Arlandastad tar över knivstabaserade Columna Ekonomi & Redovisning AB: - Min ambition är att Norra Redovisningshuset ska vara en stark lokal aktör som tillfredsställer kundernas behov och hjälper dem att utveckla sina företag, säger NRH:s VD Johan Sandberg.

fixa_laddplats_helsida
centrum_helsida2020
landsbygdsdag
personal_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
skanela_event_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
laddplats_out
budget_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kkdk_outsider
swedol_outsider
corner_outsider
outsider