defacto_pan
Aulans stolar ska bytas ut i samband med en renoveringFoto: Facebook/Sigtuna kommun

Många ville ha aulans gamla stolar

Stolarna i S:t Pers aula ska bytas ut i sommar men intresset för stolarna var så stort att kommuninvånare velat ha dem.

I samband med en renovering hade Sigtuna kommun beställt in nya stolar till aulan i S:t Pers skola, när man meddelade renoveringen på sin facebooksida var intresset och engagemanget så stort för stolarna att de inte behöver slängas utan istället kommer kommuninvånare att ta hand om dem. Enligt inlägget på kommunens facebooksida har samtliga stolar fått nya ägare.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
ica_oktober
happyhomes_2019
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

fme_oktober

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

defacto_outsider
nrh
colorama_april2
connys