defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Många upplever otrygghet under juli

Enligt hemlarmsföretaget Verisure upplever var tredje svensk att juli är den otryggaste månaden.

fraga_liberalerna

En undersökning från Kantar Sifo på uppdrag av Verisure visar att juli är den månad som de flesta svenskar upplever otrygghet:
– Det är många som lämnar sina hem obevakade under längre perioder under sommaren vilket kan skapa en känsla av otrygghet, men också det faktum att många i kvarteret åker på semester och det kan kännas ensligt för de som stannat hemma, säger Fredrik Ringborg, trygghetsexpert på Verisure, i ett pressmeddelande.

Den största anledningen till oro relateras till inbrott i deras hem, var tredje svensk är orolig för just det.
– Det rapporteras mycket om inbrott i medierna under sommarmånaderna vilket också kan förklara den ökade otryggheten i juli. Ett tips är att investera i säkerhetsåtgärder som säkerhetsdörr och hemlarm och delta i en grannsamverksgrupp i ditt område – vilket ökar känslan av trygghet året om, fortsätter Fredrik Ringborg.

Drygt 5300 inbrott inträffade i landet i villa, lägenhet och fritidshus under sommarmånaderna förra året, det ger ett snitt på 58 om dagen. Tryggaste månaderna är april då enbart 2 procent känner sig otrygga. Man kan förebygga inbrott genom att bland annat informera grannar, investera i larm, timer på belysning och att inte låta dyra föremål ligga framme i bostaden. En annan viktig aspekt är att ha en fungerande grannsamverkansgrupp i sitt bostadsområde.

kkdk_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
manskold_helsida
centrum_helsida2020
helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
kkdk_outsider
outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
manskold_outsider
budget_outsider
swedol_outsider