dackskiftarna_panorama

Många tyckte till om Hamnplanen

Många har haft synpunkter efter Dialog Hamnplan, nu kommer kommunens stadsbyggnadskontor och politker att gå igenom dem.

Kommunen uppmanade för drygt en månad sedan boende i kommunen att tycka till om Hamnplanen i Sigtuna. Ett område som idag är en parkeringsplats i centrala Sigtuna. Många tog chansen att tycka till, resultatet är varierande. Några vill behålla området som parkeringsplats men att det snyggas till och får bättre belysning, andra är kritiska till att det byggs en byggnad på 4-5 våningar, vissa vill se någon form av byggnad, andra vill inte ha kommersiell verksamhet eller fler restauranger då Sigtuna är en av landets ”krogtätaste” städer.

En person som tyckt till tycker att områdets fastigheter borde byggas med ryggåstak i riktning mot sjön, i småskalig sjöstadsarkitektur med inspiration från Bergen eller Östhammar.

dackskiftarna_helsida

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

happyhomes_2019
ica_oktober
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

sigtunavatten_standard
fme_oktober
defacto_helsida
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

colorama_april2
nrh
defacto_outsider
connys