centrum_panorama2020

Många tyckte till om Hamnplanen

Många har haft synpunkter efter Dialog Hamnplan, nu kommer kommunens stadsbyggnadskontor och politker att gå igenom dem.

Kommunen uppmanade för drygt en månad sedan boende i kommunen att tycka till om Hamnplanen i Sigtuna. Ett område som idag är en parkeringsplats i centrala Sigtuna. Många tog chansen att tycka till, resultatet är varierande. Några vill behålla området som parkeringsplats men att det snyggas till och får bättre belysning, andra är kritiska till att det byggs en byggnad på 4-5 våningar, vissa vill se någon form av byggnad, andra vill inte ha kommersiell verksamhet eller fler restauranger då Sigtuna är en av landets ”krogtätaste” städer.

En person som tyckt till tycker att områdets fastigheter borde byggas med ryggåstak i riktning mot sjön, i småskalig sjöstadsarkitektur med inspiration från Bergen eller Östhammar.

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

connys_helsida
centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
oppethus_helsida
happyhomes_50
defacto_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

oppethus_outsider
nrh
teatergrillen_outsider
connys