defacto_pan2020
Foto: Lifelab

Många testar sig för covid-19

Antalet personer som testat sig för covid-19 i regionen är nu över 130 000 personer.

centrum_artikel

Under vecka 34 har hittills 3600 tester av covid-19 genomförts, av dessa var 2,4 procent positiva enligt Region Stockholm. Sedan 15:e juni har över 130 000 personer testat sig i regionen, nästan 400 000 har testat sig för antikroppar och där var 16,2 procent positiva. Regionen konstaterar att av samtliga som avlidit, 2392 personer, har 1015 varit på ett särskilt boende.

Vill man testa sig så uppger regionen att det finns gott om tider för så kallade PCR-test, man kan testa sig på en drive in-enhet, bland annat i Väsby, eller boka tid. De flesta enheter som har provtagning har även lediga tider. Trycket är dock stort på tester på Karolinska i Solna. Det finns också självtest som skickas i taxi och där är kapaciteten att skicka 2000 per dag, 700 prover per dag levereras i nuläget.

rentawreck_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida
connys_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

speedy_vinter_helsida
Moderaterna_helsida2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
moderaterna_sigtuna
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
rentawreck_outsider