defacto_pan

Många samtal om smällare

Polisen hade under fredagskvällen fullt upp med att hantera larm om smällarskjutningar.

centrum_tvaar

Polisen fick in flera samtal om att det smälldes smällare i både centrala Märsta och Sigtuna. Vittnen berättar för märsta.nu om att polispatrull försökte få tag i flertal personer i centrala Märsta men utan resultat. När polisen sedan lämnat kom gärningspersonerna tillbaka och fortsatte skjuta:
– De sköt nära balkonger och det kan även ha åkt in fyrverkerier i någon balkong. De höll på hela kvällen och många kunde inte sova, berättar boende i centrala Märsta.

Polisen bekräftar larm från Nynärstagatan, Valsta, Vänortsringen och Sigtuna Busstorget. Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral uppger för redaktionen att man inte kan ha någon speciell bemanning just för att hantera smällarskjutning men att man arbetar förbyggande mot säljarna.
– Man får inte sälja till minderåriga och vi arbetar mot säljställena så att det säkerställs, annars är det svårt att ha någon extrakontroll. Det är framför allt smällare som smälls, det är ett problem i hela länet, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

lärarupproret

Trots lärarprotesterna: Vi har inte råd att satsa mer

Nyheter Responsen efter torsdagens lärarprotester lät inte vänta på sig, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) säger till Skolvärlden kommunen inte har råd att satsa mer.

connys
banner_trerosor
karby_varme1
ridskola_2019_helsida
icavalsta_semlor
defacto_helsida

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

sigtunavatten_standard
sangensemble
happyhomes_2019

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

sh_oppet
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
karby2