defacto_pan

Många samtal om smällare

Polisen hade under fredagskvällen fullt upp med att hantera larm om smällarskjutningar.

Polisen fick in flera samtal om att det smälldes smällare i både centrala Märsta och Sigtuna. Vittnen berättar för märsta.nu om att polispatrull försökte få tag i flertal personer i centrala Märsta men utan resultat. När polisen sedan lämnat kom gärningspersonerna tillbaka och fortsatte skjuta:
– De sköt nära balkonger och det kan även ha åkt in fyrverkerier i någon balkong. De höll på hela kvällen och många kunde inte sova, berättar boende i centrala Märsta.

Polisen bekräftar larm från Nynärstagatan, Valsta, Vänortsringen och Sigtuna Busstorget. Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral uppger för redaktionen att man inte kan ha någon speciell bemanning just för att hantera smällarskjutning men att man arbetar förbyggande mot säljarna.
– Man får inte sälja till minderåriga och vi arbetar mot säljställena så att det säkerställs, annars är det svårt att ha någon extrakontroll. Det är framför allt smällare som smälls, det är ett problem i hela länet, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

sigtuna_funkis

Nu invigs Trygghetscentret

Nyheter Idag onsdag invigs Trygghetscentret i Märsta Centrum som kommer husera polis, brandkår och delar av kommunens verksamhet.

outsider
sigtunavatten_standard

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

icavalsta_julbanner
frisyr_december
korpen_jan-feb
connys
funkis_2
banner_trerosor
nrh