arlandagk_panorama

Många samtal om smällare

Polisen hade under fredagskvällen fullt upp med att hantera larm om smällarskjutningar.

banner_juni_artikel

Polisen fick in flera samtal om att det smälldes smällare i både centrala Märsta och Sigtuna. Vittnen berättar för märsta.nu om att polispatrull försökte få tag i flertal personer i centrala Märsta men utan resultat. När polisen sedan lämnat kom gärningspersonerna tillbaka och fortsatte skjuta:
– De sköt nära balkonger och det kan även ha åkt in fyrverkerier i någon balkong. De höll på hela kvällen och många kunde inte sova, berättar boende i centrala Märsta.

Polisen bekräftar larm från Nynärstagatan, Valsta, Vänortsringen och Sigtuna Busstorget. Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral uppger för redaktionen att man inte kan ha någon speciell bemanning just för att hantera smällarskjutning men att man arbetar förbyggande mot säljarna.
– Man får inte sälja till minderåriga och vi arbetar mot säljställena så att det säkerställs, annars är det svårt att ha någon extrakontroll. Det är framför allt smällare som smälls, det är ett problem i hela länet, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

sbrf_helsida

Så många nya lärare behövs om fem år

Nyheter 12 procent av alla behöriga lärare i kommunen försvinner inom fem år rapporterar Mitt i Stockholm: - Alla kommuner står inför stora rekryteringsbehov och bristen på lärare slår hårt mot en likvärdig skola, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

fme_helsida
defacto_helsida
happyhomes_2019
colorama_april2
banner_juni_helsida
ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard
midsommar_valsta_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

connys
colorama_april
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
fme_outsider
sbrf_outsider
nrh
midsommar_valsta_outsider
sh_oppet
sh_bovard_out
oppning_outsider